Hoe een oefenbroekje werkt voor je kleintje

wasbare pocketluier

Hoe een oefenbroekje werkt voor je kleintje

Jouw kindje zindelijk maken

Ga jij beginnen met het zindelijk maken van jouw kindje? Dan mogen de oefenbroekjes niet ontbreken. Oefenbroekjes zijn een fijn hulpmiddel in de laatste fase van het zindelijk worden. Wanneer jouw kindje niet op tijd bij de wc is, dan kan dit oefenbroekje alvast een klein beetje plas absorberen. Je leest meer over de handige oefenbroekjes in dit blog, lees dus snel verder!

Wat zijn oefenbroekjes

De oefenbroekjes zijn dikker dan gewone onderbroeken, maar wel een stuk dunner dan een wasbare luier. De buitenste laag is van waterwerend PUL. Het binnenste stuk stof die tegen de huid aankomt wordt nat, dit stimuleert jouw kind om op tijd naar de wc te gaan.

Klaar voor de volgende stap

Je kunt oefenbroekjes zien als de overbrugging tussen luiers en gewoon ondergoed. Omdat jouw kindje nog niet helemaal zindelijk is, wil je hem of haar nog geen gewoon ondergoed aandoen. Maar een luier is eigenlijk ook niet meer nodig. Dit handige hulpmiddel helpt dus uitstekend bij de zindelijkheidstraining.

Hoe werken oefenbroekjes

Oefenbroekjes hebben het voordeel dat ze er al uitzien als gewone onderbroekjes en daarnaast gaan ze eenvoudiger aan en uit dan een wasbare luier. Doordat ze lekdicht zijn, kunnen ze voorkomen dat de rest van de kleding nat wordt. Toch zijn ze minder absorberend dan luiers. Het idee hierachter is dat jouw kindje merkt dat het ondergoed nat wordt nadat hij of zij per ongeluk een plasje heeft gedaan. Dit stimuleert hem of haar om de volgende keer aan te geven dat hij of zij naar de wc moet.

Hoe goed absorberen oefenbroekjes

Gebruik in het begin nog extra absorberende broekjes voor kinderen die nog niet helemaal zindelijk zijn. Naarmate jouw kindje bijna helemaal zindelijk is kun je kiezen voor de minimaal absorberende oefenbroekjes. Ze zijn dus verkrijgbaar voor verschillende fases. Wanneer je moet beginnen met welke fase hangt af per kind. Gemiddeld is het verstandig om te starten met de zindelijkheidstraining wanneer ze tussen de 2 en 3 jaar zijn.

Meer weten over oefenbroekjes?

Wil jij graag een oefenbroekje bestellen of wil je hier graag meer informatie over? Wacht niet langer en vul vandaag nog dit contactformulier in. Wij geven jou graag de informatie die jij nodig hebt om te starten met de zindelijkheidstraining van jouw kindje.

Linda

Laat je bericht achter