Beschermd wonen Friesland

Beschermd wonen Friesland

Waarom beschermd wonen in Friesland?

Begeleiding bij beschermd wonen in Friesland

Is zelfstandig wonen voor u moeilijk? Omdat u moeite heeft met het indelen van uw dag? Of omdat u het lastig vindt om voor zichzelf te zorgen? En bent u 18 jaar of ouder? Dan kunt u kiezen voor beschermd wonen in Friesland. U krijgt dan begeleiding van professionele en gediplomeerde hulpverleners. In dit blog vertellen we u meer over beschermd wonen in Friesland en waarom dit een goede keuze kan zijn.

Een eigen kamer en de juiste ondersteuning

Wanneer zelfstandig wonen niet lukt, bijvoorbeeld door een verstandelijke beperking of psychische kwetsbaarheid, kan beschermd wonen in Friesland uitkomst bieden. U krijgt dan de juiste ondersteuning om in een rustige omgeving een betekenisvol leven op te kunnen bouwen. In een woning krijgt u een eigen kamer toegewezen. De keuken, woonkamer, douche en het toilet deelt u met medebewoners. Over het huishouden worden gezamenlijke afspraken gemaakt. Er is dan ook regelmatig een huiskameroverleg. Overdag kunt u naar uw werk, naar school of naar de dagbesteding. Als u thuis komt, wordt er samen met medebewoners gegeten. U leeft dus zelfstandig, maar krijgt wel de begeleiding die u nodig heeft.

De 8 leefgebieden

De begeleiding is gebaseerd op 8 verschillende leefgebieden. Deze zijn:

  • Sociaal functioneren
  • Psychisch functioneren
  • Lichamelijk functioneren
  • Praktisch functioneren
  • Huisvesting
  • Financiën
  • Zingeving
  • Dagbesteding

Zelfstandig leven

Om zelfstandig in het leven te kunnen staan, heeft u bepaalde vaardigheden nodig. Om deze te ontwikkelen, worden verschillende activiteiten georganiseerd. Bijvoorbeeld gericht op financiën, het aangaan van sociale contacten, bewustwording creëren over een gezonde leefstijl of nieuwe gerechten leren koken.

Meer informatie over beschermd wonen in Friesland

Wilt u meer weten over beschermd wonen in Friesland? Of heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op door het contactformulier op de website in te vullen.

Linda

Laat je bericht achter