Tips voor inrichten van tuinkamer

Tips voor inrichten van tuinkamer

De ideale tuinkamer

Met een tuinkamer aan huis beleef je veel plezier. Deze kamer is vrijwel altijd een afgesloten ruimte die aangrenzend is aan het huis en uitzicht heeft op de tuin. Een tuinkamer wordt veel gebruikt om lekker in te kunnen ontbijten, lunchen of dineren. Maar het is ook ideaal om lekker droog en comfortabel “buiten” een boek te lezen. Of wat dacht je van een gezellige borrel met de buren? Wist je dat deze tuinkamer ook uitstekend te gebruiken is als werkkamer? Het kan allemaal! Doordat jij lekker droog zit hoef je je geen zorgen te maken dat jouw apparatuur en jijzelf nat worden. In dit blog geven we je drie geweldige tips om je tuinkamer in te richten.

Een vouw- of schuifwand

Geen zin om altijd maar binnen te moeten zitten wanneer de zomer voorbij is? Met een tuinkamer ervaar je alle seizoenen van dichtbij. Je haalt de zonnestralen op een simpele, maar fijne manier in huis en de regen blijft gewoon lekker buiten. Wordt het koud? Dan sluit je simpelweg de wanden en kun je zelf de temperatuur in de tuinkamer regelen. Kies zelf voor een vouw- of schuifwand, afhankelijk van wat jouw voorkeuren zijn. Met deze vouwwanden kun je in de tuinkamer de temperatuur regelen.

Het belang van voldoende licht

Bij het inrichten van een tuinkamer, moet je rekening houden met de lichtinval. Licht is ontzettend belangrijk en kan ook jouw stemming beïnvloeden. Zorg er dus voor dat je de mogelijkheid hebt om zoveel mogelijk licht in jouw tuinkamer te laten vallen. Plaats de kamer dus niet op een plek waar een boom de zon tegenhoudt. Speel dus met het lichtinval, hoe meer licht in jouw tuinkamer valt, hoe meer jij je betrokken voelt met de omgeving buiten. Je kunt dit doen door voor een dak van glas te kiezen en te kiezen voor voldoende zijramen en een glazen deur.

Mix en match met de inrichting

Het leukste gedeelte is natuurlijk het inrichten van jouw nieuwe tuinkamer. Zorg voor een eenheid van binnen en buiten. Laat de stijl die jij nu binnen hebt dus doorlopen naar jouw tuinkamer. Zo creëer jij een mooi geheel. Mix en match met de seizoenen mee om alles uit de kamer te halen. Ga lekker experimenteren en onderzoek wat jij mooi vindt staan. Het is belangrijk dat je met een fijn gevoel lekker in jouw tuinkamer kunt zitten. Met de herfst kun je de herfstkleuren terug laten komen in kussentjes of andere aankleding. En zo door!

Meer weten over tuinkamers?

Een goede inrichting doet wonderen voor de sfeer van jouw tuinkamer. Lijkt jou een tuinkamer ook zo fijn om te hebben? Ga dan eens kijken voor een tuinkamer op maat. Heb je meer vragen over de vouw- en schuifwanden of de lichtinval? Blijf dan niet wachten met je vragen maar stel ze direct via dit contactformulier, wij helpen jou graag verder.

Linda