Wat doet een uitzendbureau precies?

wat doet een uitzendbureau precies

Wat doet een uitzendbureau precies?

Alle info over een uitzendbureau op een rijtje

Er zijn verschillende manieren om aan werk te komen. Je kunt bijvoorbeeld op internet een baan vinden, zoals via social media en online banenbanken. Uiteraard kun je ook rechtstreeks op een vacature in de krant reageren. Maar door je in te schrijven bij een uitzendbureau gaat het vaak een stuk makkelijker. Hoe werkt dat dan? Wat doet een uitzendbureau precies? Je leest het hieronder.

Wat is een uitzendbureau?

Als we het met online vergelijken, dan is een uitzendbureau een soort marktplaats voor werk. Hier komen vraag en aanbod in werk bij elkaar. Bedrijven die personeel zoeken, leggen die vraag neer bij een uitzendbureau. Mensen die werk zoeken, vragen ernaar op dezelfde plek.

Goede match vinden

Medewerkers van het uitzendbureau leggen beide soorten vragen vast in een databank en zoeken naar een goede match tussen beide zoekende partijen. Dat kan dus gaan om parttime en/of fulltime werk, tijdelijke projecten en opdrachten, een bijbaantje of juist vaste banen voor een langere periode.

Inschrijven bij een uitzendbureau

Hoe vindt het uitzendbureau de match tussen jou en een werkgever? Als je je als werkzoekende (online) aanmeldt of inschrijft, volgt er een kennismaking waarbij je CV wordt besproken met je opleidingen en werkervaringen. Ook je wensen en behoeften komen aan bod als het gaat om het soort werk dat je zoekt. Het uitzendbureau zoekt naar een baan en werkgever voor je in de databank. Is de match gevonden? Dan worden beide partijen aan elkaar voorgesteld en kan er zomaar een samenwerking ontstaan.

Arbeidscontracten

Als je via een uitzendbureau werkt bij een opdrachtgever, werk je meestal als uitzendkracht of op detacheringsbasis. In beide gevallen heb je dus een arbeidsovereenkomst met het uitzendbureau zelf.

Welke soort banen bij een uitzendbureau?

Je kunt voor allerlei banen terecht bij een uitzendbureau en op diverse niveaus. Van mbo tot en met hbo. Qua banen kun je denken aan diverse vakgebieden zoals: agrarisch, productie, logistiek, weg- en waterbouw, groen, tuinbouw, varkenshouderij, melkveehouderij en fruitteelt. Er zijn banen voor starters, zonder ervaring en ook voor leidinggevende functies. En bovenal zijn het allemaal banen waarin je kunt groeien.

Heb jij ervaringen met een uitzendbureau? Stuur ze ons via het contactformulier op de website.

Linda