• 1-800-123-789
  • info@webriti.com

Vloerkleed onder je eettafel

Vloerkleed onder je eettafel

Een vloerkleed onder je eettafel, het is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je het hebt over plekken waar je een vloerkleed neer kunt leggen. Toch is dat echt wel een hele leuke oplossing, zeker wanneer je houdt van een mooie woonkeuken en je het allemaal iets huiselijker wilt maken. Je moet echter wel met een aantal dingen rekening houden. Welke dat zijn, lees je hieronder!

Materiaal

Als je op zoek gaat naar een vloerkleed voor onder de eettafel, dan is het verstandig om rekening te houden met het materiaal van het kleed. In de keuken wordt er namelijk véél vaker geknoeid dan in de woonkamer, en zeker wanneer je een vloerkleed onder je eettafel hebt liggen zal je echt wel wat vaker moeten schoonmaken. Houd daar dus rekening mee. Een viscose vloerkleed bijvoorbeeld kan wanneer het nat is snel beschadigd raken. Een jute vloerkleed daarentegen is juist veel beter bestand tegen een flinke schrob partij en wanneer je wat vaker knoeit is dat dan ook een veel betere keuze!

Kleur

De kleur van het vloerkleed dat je in de keuken neerlegt, dat is ook even iets waar je goed op moet letten. Want heb je bijvoorbeeld een prachtige wit hoogpolig kleed liggen en ben je spaghetti bolognese aan het eten… Je ziet de bui waarschijnlijk al hangen! Een goede keuze is dan ook om een kleed te kiezen waar je vlekken minder snel op ziet, zoals een bruin vloerkleed. Deze kleur doet het heel erg goed in een keuken omdat je met deze warme basis echt een fijne sfeer creëert.

En om nog even op die vlekken terug te komen, de kans dat je die terugziet op een bruin kleed is natuurlijk vele malen kleiner dan wanneer je een wit of creme kleurig vloerkleed onder je eettafel hebt liggen. Bruin doen het ook nog eens heel erg goed in combinatie met andere kleuren dus met deze kleur heb je ook nog eens het voordeel dat je niet bang hoeft te zijn dat het snel vloekt met andere meubels in je keuken.

Chris