• 1-800-123-789
  • info@webriti.com

Muizen en ratten herkennen

Muizen en ratten herkennen

Muizen en ratten herkennen

Heb ik muizen of ratten in huis?

Wie in een oud huis woont, kan ze wellicht direct herkennen: muizen of zelfs ratten in huis. Deze knaagdieren kunnen een ware plaag vormen in uw huishouden, uw huisraad vernielen en vuil en ziekten meenemen. Muizen en ratten in huis zorgen voor veel overlast en onhygi├źnische situaties, en kunnen het beste zo snel mogelijk worden bestreden. In dit blogartikel leest u meer over hoe u muizen en ratten in huis kunt herkennen en bestrijden.

Waar komen muizen en ratten vandaan?

Muizen en ratten zijn knaagdieren die veelvuldig tussen de mensen leven. Ze bevinden zich in parken, riolen en andere (ondergrondse) kruipruimtes en zijn vaak ‘s nachts actief. In een bebouwde omgeving worden ze aangetrokken door warmte en voedsel, en dringen huizen en kelders binnen via kieren, spleten en luchtgaten. Muizen en ratten verstoppen zich graag achter kasten en plinten waar ze zich ongestoord kunnen nestelen en voortplanten.

Sporen van muizen en ratten herkennen

Heeft u muizen of ratten in huis, dan kunt u deze relatief gemakkelijk herkennen aan de sporen die ze achterlaten. Keutels, aangevreten etenswaren, getrippel en knagende geluiden vallen gelukkig snel op. Sporen van muizen kunt u herkennen aan kleine, spitse keutels, terwijl ratten grotere keutels achterlaten, soms in hoopjes. Ook laten ratten vaak een vettig laagje op de vloer achter, dat buiksmeer heet.

Geef muizen en ratten geen kans

U kunt zelf gelukkig veel doen om de aanwezigheid van muizen en ratten te herkennen en ook voorkomen. U kunt ze de kans ontnemen om in uw huis te gedijen met de volgende simpele maatregelen:

  • Sluit gaten en kieren in uw buitenmuren goed af
  • Voorkom rondslingerende etenswaren en vuilnis
  • Bewaar uw voedsel in afgesloten bakken
  • Sluit kippen- en konijnenhokken goed af met gaas
  • Verwijder nestelplekken in en rond huis, zoals bijvoorbeeld snoeiafval

Bestrijd muizen en ratten in huis

Vindt u muizen of ratten in uw eigen huis, dan is het belangrijk dat u deze zo snel mogelijk bestrijdt om onhygi├źnische situaties te voorkomen. Ga per soort na wat de meest gepaste methode is, en zorg voor zo min mogelijk dierenleed. Wilt u dit liever aan een professional overlaten? Dan kunt u een verdelger inschakelen, zoals bijvoorbeeld een ongediertebestrijder voor muizen. Een ongediertebestrijder heeft de juiste kennis en middelen in huis om uw woning weer geheel vrij te maken van muizen en ratten.

Heeft u last gehad van muizen en ratten in huis, en heeft u tips voor andere lezers om deze te herkennen en te bestrijden? Stuur ons dan een bericht met uw boodschap via ons contactformulier.

Chris

Laat je bericht achter