• 1-800-123-789
  • info@webriti.com

Wie regelt een uitvaart?

Wie regelt een uitvaart?

Wie regelt een uitvaart?

Afscheid nemen en regelen

Afscheid nemen van een dierbaar familielid of vriend zorgt vaak voor een zware tijd. Vaak komt een overlijden onverwachts, waardoor de emotionele stress hoog op kan lopen. Zeker wanneer u weet dat er nog veel geregeld moet worden. Wij willen u in dit blog graag helpen door uit te leggen wie een uitvaart regelt.

Ondernemingen die u helpen

Er zijn diverse ondernemingen die mensen bijstaan bij het overlijden van een dierbaar persoon. Zij helpen u bij het maken van grote beslissingen en regelen alles voor u rondom de uitvaart. Zodat u zich vooral kunt focussen op het afscheid nemen van uw dierbare. Het verwerken van uw emoties is namelijk een belangrijk onderdeel bij het afscheid nemen en mag niet te lang worden uitgesteld.

Waar de onderneming aan moet voldoen

Kies voor een onderneming die aan uw wensen voldoet. Of u nu een uitvaart wilt in de vorm van een bepaalde traditie, religie of andere omstandigheid. Deze onderneming moet bij al uw wensen passen. Een belangrijk doel van de onderneming is om tevreden nabestaanden te hebben die met een goed gevoel terug kijken op de laatste afscheid van hun dierbare.

Opdrachtgever binnen de familie

Maar wie regelt de uitvaart binnen de familie? Bij een overlijden met meerdere nabestaanden, kan er maar een persoon de opdrachtgever zijn. Degene die de uitvaart regelt is dus de persoon die zijn of haar handtekening onder de overeenkomst met de uitvaartverzorger, begraafplaats of crematorium zet. Deze persoon gaat daarmee persoonlijke verplichtingen aan, maar heeft daardoor ook meer rechten:

  • De opdrachtgever betaald de factuur. De financiĆ«le verplichtingen zijn dus van die persoon. De kosten worden vervolgens onder de erfgenamen verdeeld. Of door de overledene zelf betaald, dit kan via zijn of haar bank geregeld worden, mits hij of zij nog voldoende saldo heeft
  • De opdrachtgever bepaalt hoe de uitvaart verloopt. De nabestaanden overleggen hun wensen, maar de opdrachtgever maakt de definitieve beslissing
  • De opdrachtgever is rechthebbende van het graf. Hij of zij beslist wie in het graf bijgezet mag worden en hoe het graf eruit gaat zien
  • Indien de overledene gecremeerd wordt, mag de opdrachtgever beslissen waar het as uitgestrooid gaat worden

Er is geen opdrachtgever, en nu?

Mocht niemand zich aanmelden als opdrachtgever, dan is de gemeente degene die de uitvaart verzorgt. Dit kan uiteindelijk duurder zijn dan wanneer de familie het zelf regelt. Wilt u graag meer informatie over wie de uitvaart regelt? U mag altijd vrijblijvend contact met ons opnemen door dit contactformulier in te vullen. Wij zullen u zo snel mogelijk helpen.

Chris

Laat je bericht achter