• 1-800-123-789
  • info@webriti.com

Tips voor het onderhouden van uw airco

voordelen airco onderhoud

Tips voor het onderhouden van uw airco

De voordelen van regelmatig airco onderhoud

Heeft u thuis een airco? Dan is het aan te raden om deze regelmatig te controleren en schoon te maken. Zo verlengt u de levensduur van uw airco, waardoor u er jaren plezier van kunt hebben! Bovendien zorgt u er met regelmatig onderhoud voor dat uw airco veilig blijft. Een schone en goed onderhouden airco zorgt voor schone en gezonde lucht in uw huis of kantoor. Wilt u weten hoe u uw airco het best kunt onderhouden? Lees dan snel al onze tips!

Controleer de filters

Uw airco verspreid niet alleen koude of warme lucht. De installatie zorgt er ook voor dat de lucht gezuiverd wordt. De airco filtert stof en ander vuil. Voor een goede werking is het belangrijk dat u regelmatig de filters controleert en schoonmaakt. U kunt hiervoor de stofzuiger gebruiken. Of spoel de filters regelmatig schoon met lauwwarm water.

Maak gebruik van de zelfreinigingsfunctie

Niet iedere airco heeft een zelfreinigingsfunctie. Maar als uw airco die wel heeft, raden we zeker aan om deze regelmatig te gebruiken! Door de zelfreinigingsfunctie wordt vocht uit de airco gehaald. Dit voorkomt schimmels en bacteriën.

Maak de buitenkant schoon

De simpelste onderhoudstip die we kunnen geven: maak regelmatig de buitenkant van de airco schoon. Dit doet u heel eenvoudig met een stofdoek. Doet u dit niet, dan kan stof en vuil de werking van de airco verstoren.

Schakel een monteur in

Wilt u gegarandeerd profiteren van de voordelen van regelmatig airco onderhoud? Schakel dan een professionele monteur in. Dit bespaart u een hoop tijd. Bovendien weet u dan zeker dat uw airco op de juiste manier wordt schoongemaakt en gecontroleerd. Bij grotere airco’s is het zelfs verplicht om onderhoud uit te laten voeren door een specialist

Kent u nog meer tips voor het onderhouden van de airco? Neem dan gerust contact met ons op en laat het weten.

Chris

Laat je bericht achter