• 1-800-123-789
  • info@webriti.com

Kan ik een schadevergoeding aanvragen bij een whiplash?

advocaat bij een whiplash

Kan ik een schadevergoeding aanvragen bij een whiplash?

Het belang van een advocaat bij een whiplash

Een whiplash ontstaat vaak naar aanleiding van een verkeersongeval. Doordat het hoofd en de nek een heftige beweging maken kunnen er verschillende klachten ontstaan. Dit kan gebeuren door bijvoorbeeld een achteropaanrijding. Heeft u recht op een vergoeding bij een whiplash? Het lastige in deze kwestie is dat de klachten vaak niet goed te zien zijn op een röntgenfoto. Hierdoor wordt de ernst van de klachten vaak niet serieus genomen, terwijl u er langdurig pijn aan kan overhouden. Het is daarom van belang om een goede advocaat bij een whiplash in te schakelen, die een geschikte vergoeding voor u claimt.

Schadevergoeding ontvangen

Alhoewel de klachten van een whiplash moeilijk vast te stellen zijn, komt u toch in aanmerking voor een schadevergoeding. Naast pijn in uw lichaam kunt u namelijk ook te maken krijgen met verschillende psychische klachten. Hoe wordt er bepaald wat voor vergoeding u krijgt? Vaak wordt er gekeken naar precedenten uit eerdere zaken, en op basis van een hele lijst criteria wordt er een schadevergoeding berekend. Een advocaat zal hierbij helpen door de vergoeding zo hoog mogelijk te laten zijn. De advocaat zal doorverwijzen naar specialisten en zo proberen een geschikte vergoeding te claimen.

Wat voor vergoeding kunt u verwachten?

Een factor in het bepalen van een geschikte vergoeding is de leeftijd van het slachtoffer. De klachten van een whiplash kunnen immers lang duren, en een jonger persoon kan er zo langer last van hebben. Ook wordt er gekeken naar de duur van het ziekenhuisverblijf en de hersteltijd. Zoals gezegd zijn de lichamelijke klachten bij een whiplash moeilijk vast te stellen. Toch is dit ook een factor die meespeelt. Zo zult u voor langdurige rug- en nekklachten een hogere vergoeding krijgen dan voor lichte kortdurige klachten.

Wilt u ook een blog plaatsen op onze website? Dat is zeker mogelijk. Stuur ons een bericht via het contactformulier op deze website en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Chris

Laat je bericht achter