Hoe een basisch dieet zorgt voor gezonde pH-waarden

basisch dieet / gezonde ph-waarden

Hoe een basisch dieet zorgt voor gezonde pH-waarden

Meer informatie over het basisch dieet

Het basisch dieet (ook wel het alkalisch dieet genoemd) is volledig gericht op gezonde pH-waarden. Wanneer u dit dieet volgt, eet en drinkt u alleen maar dingen die een alkalisch effect hebben op het lichaam. Dit dieet is gebaseerd op het feit dat uw lichaam een stuk gezonder is wanneer de pH-waarden op orde zijn. Het basisch dieet heeft vooral een effect op de nieren, maar is ook goed voor de botten, spieren en darmen. Wilt u ook gezonde pH-waarden met een basisch dieet? In dit blog vertellen we er meer over.

Wat betekent je zuurtegraad?

Hoe zuur of hoe basisch iets is, wordt aangegeven op een schaal van 14 “punten” (pH-waarden. Stoffen met een pH-waarde van 0 en met 6 zijn zuur, stoffen met een pH-waarde van 7 zijn neutraal, en stoffen met een pH-waarde van 8 tot en met 14 zijn basisch. Ook de stoffen in het lichaam hebben een bepaalde pH-waarde. De meeste stoffen in het lichaam zijn licht-basisch. Alleen je maagzuur is dat niet. De pH-waarde van je bloed zou bijvoorbeeld ergens tussen de 7,35 en 7,45 moeten zitten. Dan heeft u een goed zuur-base evenwicht. Wat u eet kan een effect hebben op de zuurtegraad van uw lichaam. Voor een goede gezondheid is het belangrijk dat uw lichaam de juiste zuurbalans heeft.

Een basisch dieet

U kunt uw lichaam een steuntje in de rug geven door een basisch dieet te volgen. Dit dieet gaat ervan uit dat je goede pH-waarden kunt bereiken door het juiste voedsel te eten. Bepaalde voedingsstoffen hebben invloed op de zuurtegraad. Voorbeelden zijn bladgroen, groentesap, peterselie, broccoli, knoflook, selderij, fruit, honing en meer bevorderen een basische reactie. Zuurvormend eten zoals zuivel, eieren, vlees, suiker en chocolade zou u juist moeten vermijden.

De theorie van het dieet

Volgens de theorie van het basisch dieet is dat u met lage pH-waarden van je bloed meer kans heeft om ziek te worden, omdat u essentiële materialen verliest. Door alkalisch te eten kunt u dit dus voorkomen. Kalk wordt beter opgenomen, osteoporose wordt voorkomen en artritis klachten nemen af. Het basisch dieet kan bovendien het verouderingsproces vertragen en beschermen tegen diabetes en hart- en vaatziekten. Daarbij heeft u minder kans op verkoudheid en hoofdpijn.

Linda

Laat je bericht achter