• 1-800-123-789
  • info@webriti.com

Wat is een epoxyvloer?

Wat is een epoxyvloer?

Redenen om te kiezen voor een epoxyvloer

Wat is een epoxyvloer precies? En waarom kiezen voor een epoxyvloer? In dit blog vertelt artikelblogger u graag wat meer over epoxyvloeren en de voordelen ervan.

Stevige gietvloer

Een epoxyvloer is een harde uitvoering van een naadloze gietvloer die wordt aangebracht bovenop een bestaande draagvloer. De vloer bestaat uit verschillende lagen die qua dikte variëren tussen twee en drie millimeter. De toplaag beschermt de vloer tegen slijtage, krassen, vocht en zure chemicaliën. Om deze reden wordt de vloer vaak gebruikt in garages, magazijnen en industriële omgevingen. Epoxyvloeren zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en patronen. Zo sluit een epoxyvloer bijvoorbeeld aan bij een industrieel, klassiek of modern interieur.

De voordelen van een epoxyvloer

Wanneer u een epoxyvloer laat plaatsen, dan profiteert u van een aantal voordelen:

  • Na het plaatsen van een epoxyvloer kunt u de vloer snel weer belasten
  • Deze vloer is gemakkelijk te reinigen vanwege zijn naadloze en vloeistofdichte karakter
  • Epoxyvloeren zijn zeer stevig
  • Een epoxyvloer is stijlvol en decoratief. Kies bijvoorbeeld voor een betonlook of laat de vloer instrooien met flakes

De plaatsing van een epoxyvloer

Het plaatsen van een epoxyvloer gaat volgens een aantal stappen. Eerst moet de ondervloer worden geprepareerd. Deze wordt goed gereinigd en alle beschadigingen worden hersteld. Vervolgens plaatst de proffessional een zogenaamde ‘schraaplaag’ waardoor de overgebleven barsten en beschadigingen geen effect hebben op de bovenlaag. Hierna wordt de gietlaag aangebracht. De gietlaag bestaat uit polyurethaan en epoxyhars. Tenslotte worden er een aantal transparante toplagen van polyurethaan toegevoegd. Deze toplaag beschermt uw vloer tegen krassen en uv-licht. Wilt u binnenkort een epoxyvloer laten plaatsen? Schakel dan de hulp in van een professional!

Chris

Laat je bericht achter