Rietmatten voor tuinafscheiding

Rietmatten voor tuinafscheiding

Rietmatten voor tuinafscheiding

Ontdek het gemak van fraaie rietmatten

Heeft u een mooie tuinafscheiding bij uw woning nodig? Wat dacht u dan van een mooi natuurproduct als rietmatten om er een schutting mee aan te kleden? Nog mooier is dat u zeer met rietmatten zeer voordelig uit bent. Want rietmatten zijn zeker niet duur. Om u te inspireren om ook rietmatten aan te schaffen, vertellen we u in dit blog meer over het gemak van het toepassen van rietmatten in uw tuin.

Rietmatten om er een mooie schutting van te maken

Rietmatten worden gemaakt van natuurlijk zoetwater riet. Daarvan weten we dat die zeer lang meegaan. Rietmatten koopt u bij de meeste leveranciers handig op een rol. Daardoor zijn ze eenvoudige te verwerken voor veel toepassingen. Heeft u een schutting die er in de loop van de jaren niet meer zo mooi uitziet als vroeger? Of een hekwerk om uw tuin dat u niet zo fraai vindt ogen? Door op deze tuinafscheidingen heel eenvoudig één of meerdere rollen rietmatten te bevestigen, heeft u in één keer een fraaie, natuurlijk ogende tuinafscheiding bij uw woning.

Wat zijn de eigenschappen van riet?

Riet stamt af van de grassenfamilie die u normaal gesproken altijd aan de waterkant zult aantreffen bij sloten en meren. Riet kan zich razendsnel voortplanten door het verspreiden van zaadjes, door de wortelstokken en door de uitlopers. Die uitlopers zijn de horizontale rietstengels waarbij op de knoppen weer nieuwe plantjes ontstaan. Riet heeft de volgende bijzondere eigenschappen:

  • Een rietstengel kan 1 tot 3 meter lang worden en heeft een blad dat 1 tot 3 cm breed wordt. De stengel loopt spits naar boven toe en is daar grijsgroen van kleur.
  • Riet waait letterlijk met alle winden mee. Daardoor kan het optimaal groeien.
  • Omdat riet gehard is door de wind, kunnen de rietmatten makkelijk zware stormen doorstaan.

Tuinafscheidingen van rietmatten maken

Als u van de rietmatten op rol een mooie, natuurlijke tuinafscheiding wilt maken, kunt u deze rollen met ijzerdraad bevestigen aan een bestaande schutting of hekwerk. U kunt daarbij de rietmatten uitgaan van het volgende:

  • Verkrijgbaar in de volgende afmetingen (hxb): 100×200, 150×200, 175×200 en 200×200 cm.
  • Dikte van de rietmatten: 2,5 cm.
  • Rietstengels samengeperst en verbonden met stevig verzinkt ijzerdraad.
  • Rietmatten geven gegarandeerd geen doorkijk.
  • Voordelig in prijs.
  • Geschikt voor plaatsing tegen schutting, muur of hekwerk.
  • Zeer geschikt om aan te kleden met sierlijke klimplanten.

Rietmatten bij de specialist kopen

Niet iedereen importeert en verkoopt rietmatten. Dus als u rietmatten op rol wilt kopen voor een schutting, moet u daarvoor naar de specialist gaan. Er zijn er zeker wel een aantal in Nederland te vinden.

Wilt u reageren op dit blog? Dat kan door een bericht te sturen naar ons via het contactformulier.

Linda

Laat je bericht achter