• 1-800-123-789
  • info@webriti.com

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Gebruikstips voor je zonnepanelen

Wanneer u zonnepanelen laat installeren, is het ook belangrijk om ze goed te onderhouden. Als zonnepanelen vuil worden, brengen ze minder energie op. En dat wilt u natuurlijk niet, u heeft immers in deze zonnepanelen geïnvesteerd om ervan te profiteren. Het voordeel van zonnepanelen in het Nederlandse klimaat is dat ze vaak worden schoongespoeld door de vele regen. Zo spoelt het meeste vuil vanzelf van de panelen af, zeker als deze schuin liggen. In dit blog vertellen wij u wat u kunt doen om uw zonnepanelen zo goed mogelijk te onderhouden.

Schoonmaken van zonnepanelen

Het schoonmaken is natuurlijk het handigst als u makkelijk bij uw zonnepanelen kunt komen, maar dit is niet bij iedereen zo. Kunt u er wel makkelijk bij? Dan raden wij u aan om de zonnepanelen eens in de paar jaar extra te reinigen met een spons en lauwwarm water. Maak dus geen gebruik van schoonmaakmiddelen of schurende sponzen. Hiermee kunt u beschadigingen aan uw zonnepanelen toebrengen. Uw zonnepanelen beschikken namelijk over een vuilafstotende coating.

Redenen om uw zonnepanelen te reinigen

Er doen zich geregeld andere situaties voor waardoor het nodig is om uw zonnepanelen vaker schoon te maken dan eens in de paar jaar. Deze situaties zijn onder andere:

  • Via de monitoring systeem ziet u de jaarlijkse opbrengst verminderen
  • U ziet een vieze rand onderaan uw zonnepanelen
  • Er zit hardnekkig vogelpoep wat niet van uw zonnepanelen afspoelt
  • Er zit veel roet in de lucht door wegen, industrie of houtkachels
  • De hellingshoek is vrij klein, waardoor vuil minder snel wegspoelt

Meer weten over zonnepanelen onderhoud?

Wanneer u niet goed bij uw zonnepanelen kunt raden wij aan om niet zelf aan de slag te gaan, maar om een professional in te huren. Zorg ervoor dat u zelf altijd veilig blijft. Er zijn voldoende bedrijven gespecialiseerd in zonnepanelen die de zonnepanelen voor u kunnen reinigen. U kunt in dit geval ook altijd een onderhoudscontract afsluiten, zodat u er zeker van bent dat uw zonnepanelen goed onderhouden worden. Heeft u meer vragen over het onderhoud van zonnepanelen? Wacht dan niet langer en neem vandaag nog contact met ons op door dit contactformulier in te vullen.

Chris

Laat je bericht achter