• 1-800-123-789
  • info@webriti.com

Werking waterontharder

Werking waterontharder

Werking waterontharder

Zo werkt een waterontharder

De waterontharder. Je hebt er vast al weleens van gehoord. Ze worden namelijk steeds populairder, en dat heeft zo zijn redenen. Een waterontharder zorgt er namelijk voor dat de kalk uit de leidingen verdwijnt en dat jouw sanitair, vaat en energierekening een stuk mooier worden! Maar hoe kan dat eigenlijk? In dit blog lees je alles over de werking van de waterontharder.

Installatie

Een waterontharder is vaak relatief klein en compact zodat deze eenvoudig geïnstalleerd kan worden na de watermeter, die meestal in de meterkast zit. Als je watermeter ergens anders zit kan het ook een installatie betreffen in de trapkast, bijkeuken of waterput. Een waterontharder verwijdert vervolgens, afhankelijk van het soort, de kalk uit het water door middel van reinigingszout, filtering of magneten.

Filtering vs. magneten

Als je voor een waterontharder gaat die met filtering of met reinigingszout werkt, wordt de kalk volledig uit het water gefilterd. Ga je voor een magnetische waterontharder? Dan is een kleine nuance op zijn plaats. De magneten zorgen er namelijk voor dat de twee delen die samen kalk vormen, calcium en magnesium, zich niet kunnen hechten en zodoende geen kalk vormen. Dus ook al zitten de bestanddelen nog in jouw water: geen zorgen. Je hebt ook in dat geval nog altijd zacht, kalkvrij water.

Voordelen zacht water

Als je zacht water hebt dan biedt dit veel voordelen. Zonder kalk zorgt jouw water niet meer voor lelijk kalkaanslag op en in jouw sanitair en leidingen. In dat geval hoeft bijvoorbeeld de waterkoker niet meer zo hard te werken om het water te koken en de wasmachine hoeft niet meer zo hard te werken om jouw kleding schoon te krijgen. Dit zorgt voor een lagere energierekening, iets wat fijn is voor jou én voor het milieu. Tot slot is het zachte water wat er dan uit de kraan komt aanzienlijk lekkerder!

We hopen dat je door ons blog meer hebt geleerd over de werking van de waterontharder. Heb je alsnog vragen? Stel ze ons gerust!

Chris

Laat je bericht achter