• 1-800-123-789
  • info@webriti.com

Mantelzorgwoning op maat

Mantelzorgwoning op maat

Mantelzorgwoning op maat

Wonen in een mantelzorgwoning

Bent u op zoek naar een passende, zorggerichte woonoplossing voor uw naaste, overweeg dan eens een mantelzorgwoning op maat. Dankzij dit type woning kan hij of zij nog zo lang mogelijk zelfstandig wonen in een vertrouwde omgeving. Lees in dit blog meer over de voordelen van een mantelzorgwoning op maat.

Waarom kiezen voor een mantelzorgwoning?

Veel mensen willen ondanks hun zorgbehoefte nog lang zo zelfstandig mogelijk blijven wonen en kiezen daarom voor een mantelzorgwoning. Op deze manier behoudt u zelfstandige woonruimte, maar heeft u wel een naaste dicht bij u die u kan ondersteunen. Een mantelzorgwoning is vergunningsvrij en volledig naar behoefte in te richten en aan te passen.

Mantelzorgwoning aan huis of in de tuin

Het kernidee van een mantelzorgwoning aan huis blijft natuurlijk dat de bewoner zoveel mogelijk zelfstandig kan wonen, met een naaste in de buurt. Daarom kan deze als aanleunwoning aan het huis gebouwd worden, maar ook apart in de tuin of op het erf. Om te bespreken welke opties het meest voor u gewenst of geschikt zijn, kunt u contact opnemen met een bemiddelaar of met uw gemeente.

Alle voorzieningen op maat

Een mantelzorgwoning op maat wordt naar behoefte van zijn bewoners ingericht, zodat deze zich nog zo lang mogelijk zelfstandig kunnen redden. Er zijn zowel prefab zorgwoningen als geheel op maat samengestelde mantelzorgwoningen te krijgen. Deze worden in goed overleg met de toekomstige bewoner ontworpen, uitgewerkt en geproduceerd. Zo kan er in de realisatie van een mantelzorgwoning op maat rekening worden gehouden met de volgende voorzieningen:

  • Drempelloze ruimtes
  • Energieneutraal
  • Automatische deuren
  • Prikkelarme inrichting
  • Extra berging of slaapkamer

Kiezen voor een mantelzorgwoning op maat

Wilt u ook graag kiezen voor een mantelzorgwoning op maat? Deze kunt u met behulp van uw bemiddelaar of begeleider volledig naar uw eigen behoefte inrichten, zodat u nog lang in een vertrouwde omgeving kunt blijven wonen met de juiste ondersteuning. De mogelijkheden voor deze woonoplossing zijn talrijk!

Woont u of uw naaste al in een mantelzorgwoning? Deel uw positieve ervaringen met ons via het contactformulier.

Chris

Laat je bericht achter