Waar zijn de vogels gebleven?

vogel spullen

Waar zijn de vogels gebleven?

Zo krijgt u weer meer vogels in uw tuin

De jaarlijkse vogeltelling bewijst het, het aantal vogels en soorten vogels in onze tuinen neemt schrikbarend af. Eigenlijk blijft alleen de huismus onverminderd langskomen. Hoe komt dat toch? Waar zijn de roodborstjes, merels, vinken en koolmeesjes toch gebleven? In dit blog nemen we u mee in de oorzaken en leggen we uit hoe u weer meer vogels in uw tuin krijgt.

Oorzaken van minder vogels in de tuin

Gelukkig zijn de vogels niet weg, het gaat eigenlijk best goed met ze. Ze zijn alleen minder te vinden in onze tuinen. Hoe dit komt? Tel de volledig bestraatte tuinen met weinig grondoppervlak en beschutting om eten te zoeken op bij het gebrek aan bomen om in te nestelen en u begrijpt waarom ze liever ergens anders vertoeven.

Hoe lost u dit op?

Om meer vogels naar uw tuin te lokken, moet deze wel aantrekkelijk voor ze zijn. Door onze versteende achtertuinen weer (gedeeltelijk) open te gooien en te zorgen voor variatie in beplanting en beschutte plekken om naar eten te zoeken, zullen de vogels vanzelf terugkomen.

Speciale vogelspullen

Bent u erg dol op vogels in uw tuin? Dan kunt u het toeval natuurlijk ook een handje helpen. Door speciale vogel spullen aan te schaffen, hebben vogels een goede reden om uw tuin weer vaker te bezoeken. Bij een tuincentrum vindt u van alles om het ze naar de zin te maken. Voor vogels buiten, binnen en in een volière. Met nestkastjes om in te broeden, vogelvoer, vogelspeelgoed en vogelvoederhuisjes bent u (ook in de winter) verzekerd van hun vrolijke gekwetter.

Wilt u na het lezen van dit blog direct uw tuin omgooien om meer vogels te trekken? Lees dan ook ons blog over het aanleggen van een landelijke tuin.

Linda