Laadpalen

Laadpalen

Laadpalen

Laadpalen thuis laten installeren

Wanneer u een elektrische auto aanschaft, kunt u overwegen om ook thuis een laadpaal te laten installeren. Deze laadpalen zorgen ervoor dat uw auto weer opgeladen is wanneer u ermee wilt gaan rijden. Het opladen kan enkele minuten tot uren duren, afhankelijk van hoe leeg uw auto is. Met het elektrisch opladen van uw auto bespaart u veel benzine kosten, daarnaast kunt u ook genieten van veel gemak. Wanneer u een laadpaal bij u thuis laat installeren, kunt u doorgaan met uw dagelijkse bezigheden terwijl uw auto zich oplaad. Dat is nog eens goedkoop en makkelijk!

Installatie zelf doen of uit handen geven

Uit veiligheid is het verstandig om de laadpaal te laten installeren door een professioneel bedrijf. Zij weten precies wat zij doen en waar ze rekening mee moeten houden. Denkt u dat u dit ook allemaal zelf kan? Dan kunt u dit blog lezen voor extra tips. Er zijn namelijk een aantal stappen die u moet doorlopen om uw eigen laadpaal te installeren.

1-fase of 3-fase aansluiting

Het is belangrijk om van te voren te weten met hoeveel fasen uw elektrische auto kan opladen. Uw elektrische auto kan namelijk of op 1-fase of op 3-fase opgeladen worden. Controleer goed van te voren waar uw auto behoefte aan heeft. Het zou zonde zijn als u de verkeerde laadpaal installeert, dit kost u veel geld en tijd. Daarnaast moet u weten of u een 1-fase of 3-fase aansluiting in uw meterkast hebt. Dit bepaalt het maximale laadvermogen en dit heeft gelijk ook invloed op de verdere installatie. Controleer bij uw netbeheerder de aansluitwaarde van uw aansluiting. Dit heeft u nodig om te bepalen of er een aanpassing uitgevoerd moet worden.

Plaatsbepaling van de oplaadpalen

Het volgende punt waar u over na moet denken is de plaatsing van uw laadpalen. Uw nieuwe laadpaal installeren op eigen grond is in Nederland altijd mogelijk. Wanneer u de laadpalen op gemeentegrond wilt plaatsen, dan moet u daarvoor een vergunning aanvragen. In dit geval moet u meestal de laadpaal beschikbaar stellen voor andere personen met een elektrische auto. Let er ook op dat u bij het bepalen van de plaats erop let hoe ver de afstand is tussen uw nieuwe laadpaal en uw meterkast. Als deze afstand lang is, dan moet u ook een langere kabel leggen.

Meer weten over laadpalen?

Ten slotte moet u bedenken over welke slimme functies uw nieuwe laadpaal moet beschikken. Hierbij kunt u denken aan dynamic load balancing, backoffice, apps of automatische facturering. Wilt u graag meer weten over oplaadpalen zelf installeren of de installatie uit handen geven aan een professioneel bedrijf? Vul dan uw vragen in op dit contactformulier.

Linda

Laat je bericht achter