• 1-800-123-789
  • info@webriti.com

Asbest verwijderen Utrecht

Asbest verwijderen Utrecht

Waarom asbest laten verwijderen?

Asbest is te vinden in bijna alle huizen die gebouwd zijn tussen 1960 en 1980. Maar wat maakt asbest zo gevaarlijk en waarom moet het door een professioneel bedrijf verwijderd worden? In dit blog leggen wij u uit wat asbest precies is, waarom het zo gevaarlijk is en hoe het verwijderd wordt.

Asbest herkennen en de toepassing ervan

Asbest is een kankerverwekkende stof en zeer gevaarlijk voor de gezondheid. Het materiaal is alleen wel lastig te herkennen. Asbest kan verschillende kleuren hebben: wit, blauw of bruin. Maar het materiaal waarin asbest verwerkt is kan allerlei kleuren hebben. Asbest werd vroeger veel gebruikt in oude huizen, dit materiaal was goed brandwerend en daarom populair in de bouw. Sinds 1993 is het toepassen van asbest volledig verboden in Nederland. Dit verbod geldt sinds 2005 in heel Europa. Toch overlijden er per jaar nog gemiddeld 1200 mensen aan de gevolgen van asbest.

Asbest: een gevaarlijke stof

Maar wat maakt asbest dan tot zo’n gevaarlijk stof? Het gevaar zit in de loskomende vezels. Asbest bestaat namelijk uit kleine vezeltjes die niet zichtbaar zijn met het blote oog. Door het inademen van losse asbestvezels kan na lange tijd longkanker, longvlies-, of buikvlieskanker ontstaan. Asbest is dus alleen schadelijk als u de losse vezels inademt. Ofwel, wanneer een stuk asbest afbreekt komen deze vezels vrij in de lucht, met alle gevolgen van dien. De gevolgen zijn pas jaren later voelbaar, maar zijn dermate ernstig dat inademen van de vezels altijd vermeden moet worden.

Asbest laten verwijderen

Asbest laten verwijderen in Utrecht is een moeilijke klus en mag niet onderschat worden. Asbest wordt verwijderd volgens de regelgeving. In bijna alle gevallen is het verplicht om het asbest te laten verwijderen door een erkend asbestverwijderaar. Deze professionals weten de gevaren en gaan uitermate goed om dit materiaal om, zodat niemand in gevaar komt. Ook wordt het asbest vervolgens op speciale plekken afgeleverd.

Meer weten over asbest verwijderen in Utrecht?

Heeft u asbest in uw woning in Utrecht? Verwijder dit dan niet zelf, maar laat dit doen door een professioneel asbestbedrijf. Zo blijft iedereen veilig en hoeft u zich geen zorgen maken over het afgeven van dit materiaal. Laat nu uw asbest verwijderen in Utrecht voor een goed en veilig huis. Heeft u nog vragen over de werkwijze? Laat dan uw vragen achter in dit contactformulier en wij zullen uw vragen zo snel mogelijk beantwoorden.

Chris

Laat je bericht achter