Kan het glas in bestaande Velux ramen worden vervangen?

Velux dakraam expert bij u in de buurt

Kan het glas in bestaande Velux ramen worden vervangen?

Het glas van uw Velux dakraam vervangen

Heeft u een Velux dakraam, dan weet u dat u verzekerd bent van een goede kwaliteit. Toch kan het zijn dat het glas van uw dakramen vervangen moet worden. Dit kan zijn omdat u heeft gekozen voor nieuw, energiezuiniger glas, maar ook omdat er bijvoorbeeld schade of slijtage is opgetreden door weersomstandigheden of ouderdom. In dit blog leest u meer over de hoe en wanneer u het bestaande glas in uw Velux ramen kunt vervangen.

Wanneer zijn uw Velux ramen aan vervanging toe?

Velux ramen staan bekend om hun goede kwaliteit en hebben bovendien een uitstekende garantietermijn. Ook zijn Velux ramen die vandaag de dag geproduceerd worden zeer duurzaam en isolerend, met een HR++ energiescore. Dit energielabel betekent dat u te maken heeft met dubbel glas, met een coating en een isolerend gas tussen de platen. Toch kan het zijn dat het glas van uw Velux ramen eerder vervangen moet worden dan verwacht. Dit kan bijvoorbeeld vanwege onderstaande redenen:

  • Schade door weersomstandigheden of ongevallen
  • Een lek in het glas of tussen het glas en het venster
  • Uw velux dakraam is verouderd en aan vervanging toe

Welk type Velux ramen heb ik?

Alle Velux dakramen worden sinds 1968 voorzien van een typeplaatje. Dit plaatje kunt u vinden op de kopse kant van het raam, vaak achter de ventilatieklep. Aan de hand van deze gegevens kunt u bepalen met welk type raam u te maken heeft en met welk glas kan worden gebruikt ter vervanging. Houd de code die u op uw Velux ramen vindt paraat wanneer u contact opneemt met een expert. Deze kan dan gemakkelijk het juiste glas voor uw Velux dakraam aanleveren en (laten) zetten.

Zelf het glas van uw Velux ramen vervangen?

Het is mogelijk om het bestaande glas van uw Velux ramen te vervangen. Voor de ervaren klussers onder ons is het zelfs mogelijk om dit geheel zelf te doen. Zorg ervoor dat u hiervoor de juiste vervangende glazen in huis haalt en het juiste gereedschap bij de hand heeft. Wilt u dit toch liever overlaten aan een ervaren specialist? Neem dan contact op met een Velux dakraam expert bij u in de buurt. Deze kan uw ramen op een professionele manier opmeten, vervangen en herinstalleren en bovendien een nieuwe garantietermijn garanderen. Zo kunt u na het vervangen van uw Velux dakraam weer jaren vooruit.

Heeft u al een positieve ervaring met het (laten) vervangen van het glas van uw Velux dakraam? Laat het ons weten via ons contactformulier.

Linda