Vetvlekken natuursteen

vloer steen

Vetvlekken natuursteen

Een nieuw natuursteen vloer met vetvlekken

Heeft u eindelijk die mooie natuurstenen vloer die u altijd al had gewild, maar is er vervolgens per ongeluk een fles olie overheen gegaan. En nu? Dit is natuurlijk een moment waarbij u even flink baalt, maar gelukkig bent u niet de eerste die dit overkomt. Er zijn diverse middelen te koop om deze vetvlekken van uw natuursteen vloer te verwijderen. In dit blog noemen wij een aantal voorbeelden en hoe u het beste hierbij kunt handelen.

Plan van aanpak

Vetvlekken zijn erg vervelend en lijken lastig schoon te maken. Maar het overkomt ook de meest voorzichtige personen dat er boter, olie, boenwas, lijnolie of schoensmeer op de grond valt. U kunt in al deze gevallen Lösefix gebruiken. Dit is een middel dat uitstekend werkt. Hoe u de vetvlekken verwijdert:

  • Neem het meteen op met keukenpapier of een doek, niet wrijven
  • Probeer om met de stofzuiger poeder en dergelijke op te zuigen
  • Gebruik speciaal sopje voor natuursteen vloer

Hardnekkige vlekken verwijderen

Zit de vlek al te diep in uw natuursteen vloer en kunt u dit niet verwijderen met lösefix? Gebruik dan een intensiefreiniger en gebruik de verhouding die op de verpakking staat. Daarna goed nadweilen met schoon water. Indien nodig kunt u dit herhalen, pas wel op met water. Water is slecht voor natuursteen en moet alleen gebruikt worden wanneer dit absoluut nodig is.

Welke vetten kunt u verwijderen

Wij hebben voor u een lijst opgesteld met de meest voorkomende vet producten die wel eens op de natuursteen vloer gemorst worden. Volg bij al deze producten het stappenplan zoals beschreven. De vetproducten zijn:

  • Boenwas
  • Boter
  • Dieselolie
  • Kaarsvet
  • Lijnolie
  • Schoensmeer
  • Smeerolie

Meer weten over vetvlekken in natuursteen?

Wilt u graag meer weten over hoe vervelende vetvlekken van uw natuursteen vloer kunt verwijderen? Dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen en uw vragen in dit contactformulier zetten. Wij helpen u dan zo snel mogelijk verder. Wanneer u het liever niet zelf doet kunt u ook altijd hulp inschakelen van een professioneel bedrijf. Raak vooral niet in paniek, elke vlek is te verwijderen!

Linda