• 1-800-123-789
  • info@webriti.com

Dekbed op maat, maar welke maat heb ik nodig?

Dekbed

Dekbed op maat, maar welke maat heb ik nodig?

Jouw maat bed is jouw maat dekbed

Wil jij meer informatie en uitleg over de afmetingen van dekbedden? En ben jij op zoek naar een nieuw dekbed, maar weet je niet welke maat je nodig hebt? Dan helpen wij je verder. Dekbedden zijn er in verschillende afmetingen en maten. Logisch dat jij geen idee meer hebt welk dekbed bij jou past. Als houvast kan je jouw eigen bed nemen. Voor een 1-persoons bed, pak je een 1-persoons deken. Een lits-jumeaux bed heeft, net zoals het bed zelf, een extra breed dekbed nodig.

1-persoons of 2-persoons matras?

Slaap jij alleen of hou je niet van je dekbed delen? Dan is een 1-persoons dekbed voldoende voor jou. De 1-persoons maat dekbed is standaard 140×200 of 140x220cm. Een 1-persoons dekbed kun je prima gebruiken als twee losse dekbedden of op een twijfelaar. Lig je met twee in een bed? Dan is een 2-persoons dekbed handig. Dit is namelijk een brede maat. Je kan een 2-persoons dekbed ook prima gebruiken om alleen onder te slapen, hierdoor heb je een extra groot dekbed. De standaardmaat van een 2-persoonsdekbed is 200×200 of 200x220cm.

Lits-jumeaux dekbed

De lits-jumeaux dekbedden zijn groter dan de 2-persoons dekbedden. De maten hiervan zijn 240×200 of 240x220cm. Deze maat dekbed is geschikt voor lits-jumeaux bedden van 160, 180 of 200cm breed. Nog breder zijn de XL dekbedden in de maat lits-jumeaux extra breed. Deze dekbedden hebben de volgende maten: 260×220 of 270x220cm. Deze maten maakt de lits-jumeaux extra breed geschikt voor lits-jumeaux bedden van 180 of 200 cm breed. Deze extra brede dekbedden vind je vaak bij specialisten, verder zijn ze lastig te vinden en worden ze niet vaak verkocht.

Kinder- of peuterdekbedden

Natuurlijk zijn er ook kinderdekbedden. Van ledikant tot het ‘grote’ bed, kinderdekbedden staan online. Het ledikant dekbed van 100x135cm is het perfecte dekentje voor eerste dekbed. Wanneer jouw kind toe is aan een groter maat bed, dan komt hij of zij naar een peuterbed. Hiervoor zijn er peuterdekbedden van 120x150cm. Deze maat is perfect voor een twijfelaar of peuterbed omdat het iets kleiner is dan een 1-persoonsdekbed. Hopelijk kun jij met al deze informatie over dekbedden een goed dekbed uitkiezen voor iedereen. Er zijn diverse sites die dekbedden verkopen. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een futon dekbed. Die dekbedden zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Voor andere onderwerpen, kunt u verder lezen op onze website.

Chris