• 1-800-123-789
  • info@webriti.com

Zo regel je de financiën wanneer je gaat scheiden

Scheiden

Zo regel je de financiën wanneer je gaat scheiden

Soepel uit elkaar met een mediator

Uit elkaar gaan is een emotionele gebeurtenis. Tot overmaat van ramp heeft een scheiding ook nog financiële gevolgen. Dit wil je graag zo snel mogelijk geregeld hebben, zodat jullie allebei weer verder kunnen met jullie leven. Hoog oplopende emoties staan hierbij de redelijkheid vaak in de weg. Blijven communiceren is de sleutel. Een mediator kan jullie hierbij helpen. Lees verder.

Op goede voet uit elkaar

Afspraken maken over financiën is makkelijk wanneer de relatie nog goed is. Helaas is dit bij een scheiding niet altijd het geval. De één neemt de ander van alles kwalijk en wil het onderste uit de kan om de ander zo hard mogelijk te raken. De ander pikt dit niet en kiest ervoor om het aan de juristen over te laten. Van normale communicatie is dan geen sprake meer. En dat is jammer, want met elkaar in gesprek blijven geeft vaak de beste oplossing. Een mediator kan je hierbij helpen.

Wat is een mediator

Een mediator treedt op als onafhankelijke partij. Deze kijkt samen met jullie naar wat redelijke afspraken voor jullie situatie zijn. Door met een mediator in gesprek te gaan wordt de financiële afwikkeling even losgekoppeld van de emotie. Dit is nodig omdat er anders nooit afspraken gemaakt kunnen worden waar beide partijen vrede mee hebben, omdat de één de ander niets gunt.

Financiën regelen via een mediator

Met een mediator maakt u in alle redelijkheid afspraken over de financiële afwikkeling van de scheiding, zoals jullie pensioen, alimentatie, eventuele schulden, vermogen en woning. Wordt het huis verkocht, neemt een van beiden het huis over of gaan jullie het verhuren? De mediator helpt jullie in alle redelijkheid afspraken te maken waar beide partijen vrede mee hebben. Deze afspraken worden vastgelegd in een scheidingsconvenant.

Kom in contact met een mediator

Scheiden met een mediator zorgt ervoor dat jullie sneller, goedkoper en met minder drama uit elkaar kunnen gaan dan met een gang naar de rechter. Door met elkaar in gesprek te gaan en de ander ook iets te gunnen, kunnen jullie zonder losse eindjes een nieuwe start maken. Lijkt dit u een prettige manier om uit elkaar te gaan? Ga dan eens in gesprek met een mediator van Resolvevisie.nl en ontdek hoe zij jullie kunnen helpen.

Of valt jullie relatie misschien nog te redden? In dat geval zult u misschien ons artikel over relatietherapiel interessant vinden.

Chris

Laat je bericht achter