Hier moet je aan denken bij het openen van een restaurant

horeca

Hier moet je aan denken bij het openen van een restaurant

3 aandachtspunten bij het openen van een restaurant

Wat leuk, u opent binnenkort uw eigen restaurant! Gasten ontvangen en mensen verrassen met uw eigen gerechten. U ziet het vast al helemaal voor u. Maar er komt ook een heleboel geregel bij kijken. In dit blog stippen we 3 zaken aan die vaak over het hoofd worden gezien. Lees snel verder.

1. Terrasvergunning

U heeft een terrasvergunning nodig om tafels en stoelen buiten te mogen zetten. Zonder vergunning heeft u dus geen terras en heeft u veel minder plaatsen voor uw gasten dan waar u op gerekend had. En minder gasten betekent minder omzet. De terrasvergunning vraagt u aan bij de gemeente. Hoe snel u een terrasvergunning ontvangt verschilt per gemeente en per seizoen. Zorg er dus voor dat u uw terrasvergunning op tijd aanvraagt!

2. Keukenvloer

Onderscheidende gerechten heeft u ongetwijfeld bedacht. Maar waar worden al deze gerechten gemaakt? Juist in de keuken! In tegenstelling tot uw keuken thuis dient een keuken in de horeca te voldoen aan bepaalde eisen. Niet alleen de apparatuur en de werkoppervlakken, maar ook de keukenvloer. Hiervoor heeft u een naadloze vloer nodig die eenvoudig is te reinigen. Ook dient deze vloeistofdicht te zijn en te voldoen aan hygiƫnevoorschriften zoals HACCP, AgBB en enkele arbo technische voorschriften.

3. Personeel

Horeca personeel is vandaag de dag schaars. Misschien heeft u uw team al compleet, maar wat als dit nog niet het geval is, wanneer er iemand ontslag neemt of u extra mensen nodig heeft? Ervaren medewerkers zijn bijna niet te krijgen. De oplossing, begin tijdig om zelf mensen op te leiden.

Tot zover onze tips. Wilt u nog meer weten over het starten van een eigen zaak? Dan vindt u ons artikel over gevelreclame vast ook interessant.

Linda

Laat je bericht achter