• 1-800-123-789
  • info@webriti.com

Soorten transportcontainers

Soorten transportcontainers

Soorten transportcontainers

Diverse soorten transportcontainers

Er zijn diverse soorten transportcontainers op de wereld te vinden. Elk soort container heeft weer zo zijn eigen functie. Zo zijn er containers voor op enorme schepen op zee, maar ook containers om producten koel te houden en meer! In dit blog zullen we dieper ingaan op een aantal van deze containers.

Het doel van een container

Dagelijks worden er over de hele wereld goederen vervoerd. Dit proces zal ook niet snel stoppen. Het is namelijk dé manier om alle producten van de detailhandel naar de consument te krijgen. Maar ook van bedrijf naar particulier en van fabrikant naar groothandel. Zowel over land als over zee zijn de containers niet weg te denken. Om deze reden zijn er verschillende soorten containers in het leven geroepen. We zullen een aantal van deze containers behandelen.

De reefer container

De reefer containers staan ook wel bekend als de refrigerated container, wat in het Engels ‘gekoeld’ betekent. De reefer container is een veel gebruikte container om gekoelde goederen van de ene naar de andere plek te krijgen. De reefer container is goed geïsoleerd en heeft een generator om de producten koel te houden. U vindt in deze container onder andere producten zoals groente, fruit, zuivel, vlees, vis, bloemen en medicatie.

De zeecontainer

De zeecontainer, zoals u waarschijnlijk al kunt raden, is de meest gebruikte container. Via enorme schepen worden deze containers gebruikt om over de hele wereld goederen te transporteren, vaak zelfs met honderden containers tegelijk. U komt de zeecontainer ook op het land tegen, waar het wordt gebruikt als opslagplek voor goederen.

De opslagcontainer

De opslagcontainer heeft een makkelijk te raden doel: het opslaan van goederen. Deze container mag niet worden gebruikt om goederen mee te vervoeren, hij voldoet namelijk niet aan de juiste voorwaarden. De container wordt daarom alleen ingezet om producten voor een lange tijd in op te slaan.

Meer weten over soorten transportcontainers?

Wist u dat verticaal laden en lossen containers enorme logistieke voordelen biedt? Wilt u hier graag meer over weten? In ons blog kunt u altijd meer informatie over opdoen. Houd daarom onze website goed in de gaten voor de leukste en handigste tips op een breedt gebied.

Chris

Laat je bericht achter