• 1-800-123-789
  • info@webriti.com

De invloed van luchtvochtigheid bij gevoelstemperaruur

De invloed van luchtvochtigheid op de gevoelstemperatuur

De invloed van luchtvochtigheid bij gevoelstemperaruur

Airco

Luchtvochtigheid – u staat er misschien niet direct bij stil, maar dit heeft grote invloed op hoe warm wij een bepaalde temperatuur ervaren. De ideale luchtvochtigheid voor een mens ligt tussen de 40-60%. Alles hierboven of eronder ervaren we als onprettig en is bovendien ongezond. Zo hebben we boven de 60% moeite om onze lichaamswarmte kwijt te kunnen. Hierdoor voelt dezelfde temperatuur warmer aan bij een andere luchtvochtigheid. U leest er meer over in dit blog.

De ideale luchtvochtigheid

De ideale luchtvochtigheid ligt tussen de 40-60%. Onder de 40% voelt de lucht droog aan en krijgen we last van onze luchtwegen. Ook onze meubels zijn er niet blij mee. En boven de 60%, heeft het menselijk lichaam moeite om zijn lichaamswarmte kwijt te kunnen. Dit verklaart waarom een bepaalde temperatuur in het ene land prettiger aanvoelt dan in het andere. Dit ligt dus aan de luchtvochtigheid.

Waarom niet gewoon harder koelen?

Maar waarom zouden we de airco dan niet gewoon een tandje harder laten werken? Het verschil tussen binnen en buiten mag bij voorkeur niet groter zijn dan 6 graden Celsius. Is dit wel het geval dan kunt u een klap van de warmte krijgen en onwel worden. Zes graden verschil is ook groot genoeg om binnen verkoeling te vinden. Bovendien betekent meer koelen ook een hoger stroomverbruik. Door te zorgen dat de luchtvochtigheid niet te hoog wordt, zorgen we voor een aangenamer binnenklimaat zonder het temperatuurverschil verder te laten oplopen.

Meer weten over airconditioning?

Het vermogen om te ontvochtigen is dus een belangrijke functie op een airco. Wilt u weten hoe dit precies in zijn werk gaat? En wat de meest ideale airco voor uw thuis- of werksituatie is? Neem dan contact op met een ervaren airco installateur. Zij kunnen u alles vertellen over de werking van een airco en wat dit u kost.

Vond u dit een interessant artikel? Leest u dan ook eens één van onze andere blogs. De onderwerpen zijn divers en we plaatsen regelmatig nieuwe artikelen.

Chris

Laat je bericht achter