• 1-800-123-789
  • info@webriti.com

Waar dienen afgevallen bladeren voor?

Herfst - waar dienen afgevallen bladeren voor

Waar dienen afgevallen bladeren voor?

Met de herfst komen bladeren

Nu dat de herfst is aangebroken, zult u ook steeds meer gevallen bladeren op de stoepen, wegen en tuinen vinden. Maar waar dienen die gevallen bladeren voor? Kunt u ze misschien nog ergens voor gebruiken of is het beter om deze bladeren zo snel mogelijk in een groene container te gooien? In dit blog geven wij u antwoord op wat gevallen bladeren voor u kunnen betekenen.

Bladeren weghalen of laten liggen

De natuur kan ontzettend mooi zijn wanneer het een dik tapijt aan gekleurde bladeren neerlegt. Het is prachtig om door deze gekleurde bladeren heen te wandelen. Maar na een aantal weken zullen deze bladeren gaan verteren en wanneer hier regenwater bijkomt, zal het een grote smurrie worden. Dit betekent een tuin vol bruin bladafval of een spekgladde weg. Dus is het misschien dan beter om al deze bladeren alvast in de groene container te gooien?

De grote voordelen van een bladerdeken

In de natuur maken bladeren deel uit van de natuurlijke kringloop. Bladeren vormen als het ware een deken voor de wortels, zo is de boom goed beschermd tegen wintervorst. Ook voorkomt deze bladerdeken erosie bij hevige regenval. En wanneer de bladeren verteren vormen ze een natuurlijke bron aan mineralen voor de boom en omliggende planten. Het is dus in veel gevallen beter om de bladeren te laten liggen, zolang ze maar geen gevaar voor auto’s, wandelaars en fietsers vormen.

Kleuterschool: met bladeren spelen

Bladeren zijn naast mooi en nuttig ook nog eens leerzaam. Herfstbladeren zijn zeker voor kleine kinderen een mooie bron aan creativiteit. Op de kleuterschool worden bladeren gebruikt om prachtige kleine kunstwerkjes mee te maken. En u herinnert zich vast nog wel dat u als kind ook lekker door de bladeren heeft zitten banjeren. Dus waar het kan laat u de bladeren gewoon lekker liggen.

Meer weten of gevallen bladeren?

Heeft u een flinke stapel aan bladeren van de stoep gehaald en beschikt u over een moestuin? De bladeren beschermen uw onbeteelde stukken grond tegen de winterse weersinvloeden en stimuleren het bodemleven. Wilt u graag nog meer leuke feitjes en weetjes over afgevallen bladeren of de mooiste bomen? Stuur dan uw verzoek in via dit contactformulier en wij komen zo snel mogelijk bij u terug.

Chris

Laat je bericht achter