PVC en vloerverwarming

PVC

PVC en vloerverwarming

Een vloerverwarming in huis tijdens koude maanden

Veel Nederlanders hebben de voorkeur om een vloerverwarming te laten leggen in huis. Een vloerverwarming is heerlijk om uzelf mee op te warmen tijdens de frissere dagen. Maar het is ook ideaal voor alledaags gebruik, zoals tijdens het douchen. De voeten zijn een belangrijk onderdeel van het lichaam. Zijn uw voeten koud, dan is de kans groot dat u het ook koud krijgt. Een vloerverwarming is dus ideaal voor in huis. Maar voordat u de vloerverwarming laat plaatsen moet u een geschikte vloer voor hierop zien te vinden. Lang niet alle vloeren zijn hiervoor geschikt.

Welke type vloer u niet moet kiezen

Welke vloer u kiest, is afhankelijk van welke vloer geschikt is voor op een vloerverwarming. Bij een vloerverwarming worden de buizen onder de vloer geplaatst. Dit houdt in dat een goed isolerende vloer de warmte niet doorlaat, waardoor uw nieuwe vloerverwarming niet zal werken. Te goed geïsoleerde vloeren, zoals parket of een houten vloer, zijn dus niet geschikt. Hout is dik en kan bij warmte te veel gaan krimpen of vervormen. Een andere type vloerverwarming waar u voorzichtig mee moet zijn is tapijt. Een dunne, warmte doorlatende tapijt kan wel prima geplaatst worden.

Welke type vloeren wel geschikt zijn

Toch heeft u een diverse keuze uit verschillende type vloeren. Wat dacht u bijvoorbeeld van een mooie stenen vloer of beton? Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn de beste soort vloer voor een vloerverwarming. Dankzij de lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid van het materiaal, wordt de warmte goed opgenomen. Vervolgens kan de warmte door de vloer heen en in de ruimte erboven stijgen. Het maakt niet uit hoe dik de stenen vloer is. Het kan alleen iets langer duren voordat de warmte voelbaar is bij een dikkere vloer.

De PVC vloer en vloerverwarming

En dan komt natuurlijk de grote vraag of een PVC vloer ook geschikt is voor bovenop een vloerverwarming? Het antwoord is een uitbundige ja. Dit is mogelijk dankzij de goede ontwikkelingen van de PVC vloer die in de laatste jaren vele grote kwaliteitsstappen heeft gedaan. Doordat een PVC vloer relatief dun is, kan de warmte makkelijk door de vloer heen trekken. Andere vloeren die geschikt zijn voor een vloerverwarming:

  • Vinyl vloeren
  • Dunne tapijt vloeren
  • Laminaat vloeren

Meer weten over PVC en vloerverwarming?

Een PVC vloer kunt u dus zeker gebruiken voor uw vloerverwarming. Check het altijd wel even voor de zekerheid met de assistenten van de bouwmarkt, of vraag het aan experts. Wilt u graag meer weten over de voor- en nadelen van PVC en vloerverwarming? Aarzel dan niet en neem contact met ons op door dit contactformulier in te vullen. Wij horen graag van u!

Linda

Laat je bericht achter