• 1-800-123-789
  • info@webriti.com

Verschil tussen Limoncello en Limoncino

Een echte fan van Limoncello

Verschil tussen Limoncello en Limoncino

Een echte fan van Limoncello

Bent u een echte fan van de smaak van Limoncello en vindt u het heerlijk om dit product als aperitief te gebruiken? Misschien heeft u dan de term Limoncino ook voorbij horen komen. In dit blog vertellen wij u meer over Limoncello en het verschil tussen Limoncello en Limoncino.

Historie van Limoncello

Limoncello is een bekend drankje dat vaak ijskoud geserveerd wordt, zodat de smaak het beste tot zijn recht komt. Limoncello is ontstaan in het begin van de 20e eeuw toen een paar Italianen inspiratie hadden opgedaan in de wereldstad New York. Daar hadden ze voor het eerst kennis gemaakt met Coca Cola. Dit wereldbekende frisdrank inspireerde deze Italianen om een eigen variant te maken.

Proces ontstaan van Limoncello

In Italië is er een overvloed van zeer goede en lekkere citroenen. De Italianen gebruikte bij terugkomst meerdere citroenen die zij deden persen tot citroenlimonade. Bij dit proces hadden ze ook nog citroenschillen over. De Italianen gebruikten deze schillen door ze op alcohol te zetten, te zeven en later met siroop te zoeten. Zo is Limoncello ontstaan.

Limoncello en gebruik van naam

De naam en het product Limoncello mag iedereen gebruiken. Er is namelijk geen wettelijke bescherming op de naam Limoncello. Hierdoor is dit lekkere product overal ter wereld te vinden. De drankjes kunnen soms wel flink verschillen van smaak. Een echte goede Limoncello komt uit de omgeving van Sorrento, waar het product is ontstaan. Alleen Limoncello dat uit dit gebied komt mag Liquore di Limone di Sorrento IGP heten. Dit is wel een beschermd product.

Limoncello en Limoncino

Maar wat is dan het verschil tussen Limoncello en Limoncino? In het noorden van Italië heeft dit drankje een andere naam, namelijk Limoncino. Qua inhoud en smaak is er geen verschil merkbaar. Limoncino is dus de naam voor Limoncello in het noorden van Italië. Limoncello wordt gebruikt in het zuiden van Italië en de rest van de wereld.

Meer weten over Limoncello?

Probeer gerust beide uit en u zult merken dat beide even lekker zijn. Dit is een goede reden om een leuke vakantie naar Italië te boeken en daarnaast ook de echte Liquore di Limone di Sorrento IGP uit te proberen. Drink dit drankje wel alleen wanneer het recht vanuit de vriezer komt. Wilt u graag meer weten over Limoncello? U kunt gerust uw vragen hier stellen.

Chris

Laat je bericht achter