• 1-800-123-789
  • info@webriti.com

Ruwe edelstenen

Ruwe edelstenen

Ruwe edelstenen

Een ruwe edelsteen in de huiskamer

Vind je edelstenen prachtig, maar hou je ook van een stoere sfeer in de huiskamer? Kies dan voor ruwe edelstenen. De ruwe edelsteen is niet bewerkt of gepolijst. Zo kun je precies zien hoe de ruwe edelsteen uit een berg is gehaald. In dit blog zullen wij jou meer vertellen over de voordelen van ruwe edelstenen tegenover gepolijste edelstenen.

Wat is een ruwe edelsteen?

Er zijn diverse ruwe edelstenen te vinden. Van rozenkwarts en amethist tot azuriet en celestien. Er bestaan ongeveer rond de 130 edelstenen en halfedelstenen, je hebt dus een flinke keuze. Ruwe edelstenen kunnen zowel gekristalliseerde mineralen als ongepolijste brokken zijn. Deze ruwe edelstenen zijn zo min mogelijk door de mens behandeld geweest. Ze kunnen eventueel wel wat kleiner zijn gemaakt. Door de edelsteen zo min mogelijk te bewerken, krijg je een goed idee van hoe de steen er recht vanuit de berg uitziet. Ook blijven de energie├źn van de steen op deze manier optimaal werken.

Werking van ruwe edelstenen

Er zijn diverse edelstenen waarbij de energie het sterkst bij de punten werkt. Bij gepolijste edelstenen valt deze sterke energiebaan weg. Wanneer de punten er nog wel aan zitten, kan je met de steen gaan experimenteren. Wat vind jij fijner in de woonkamer: de punt naar jou toe of juist van je af? Ook kun je de punten naar boven laten wijzen of juist dwars in de ruimte hebben. Elk edelsteen heeft zijn eigen kwaliteiten, laat je dus goed informeren bij een goede edelstenen winkel. Zo schaf jij de edelsteen aan die echt bij jou past.

Schoonheid van de ruwe edelsteen

Het is per persoon afhankelijk wat zij het mooist vinden, maar vaak komt de echte pracht van de edelsteen pas tot zijn recht wanneer de steen niet gepolijst is. Deze ruwe vorm maakt bepaalde edelstenen juist herkenbaar. Dit is bijvoorbeeld zo bij apofyliet, malachiet en shattuckiet.

Voordelen van gepolijste edelstenen

Het voordeel van gepolijste edelstenen is dat zij lekker in je hand liggen. Daarnaast zijn de gepolijste edelstenen ook geschikt voor aan een ketting, armband of oorbel. Het polijsten van een edelsteen zorgt er ook voor dat de kleuren soms beter naar voren komen. Wat jij mooi vindt, is helemaal afhankelijk van jouw eigen smaak. Wil je graag meer weten over ruwe en gepolijste edelstenen? Neem dan contact met ons op via dit contactformulier.

Chris

Laat je bericht achter