• 1-800-123-789
  • info@webriti.com

Is uw thermostaatkraan stuk? Dit moet u doen!

Thermosstaatkraan

Is uw thermostaatkraan stuk? Dit moet u doen!

Wat te doen wanneer thermostaatkraan stuk is

Heeft u een thermostaatkraan in uw douche? Dat is super handig, want op die manier kunt u ervoor zorgen dat de temperatuur van het douchewater altijd perfect is. Maar plots is het water dat normaal altijd zo aangenaam is, té warm of juist niet warm genoeg! U blijft draaien aan de thermostaatkraan, maar krijgt maar niet de juiste temperatuur. De thermostaatkraan is stuk! Wat dan? In dit blog vertellen we er meer over.

Wat is een thermostaatkraan?

In veel woningen is tegenwoordig wel een thermostaatkraan te vinden in de douche. De thermostaatkraan is, zoals de naam al doet vermoeden, een kraan met een ingebouwde thermostaat. De temperatuur van het water kunt u met behulp van de thermostaatkraan met een knop instellen.

De thermostaatkraan ontkalken

Normaal gesproken is 38 graden ongeveer de aangenaamste temperatuur om te douchen. Het kan bij een thermostaatkraan echter voorkomen dat het water op deze stand niet echt warm wordt. En draait u hem een stuk hoger, dan wordt hij ineens gloeiend heet. Hoe komt dat? Veel modellen thermostaatkranen moeten om de 3 a 4 jaar ontkalkt worden om goed te werken. Dat doet u als volgt:

  • Haal de kraan van de muur af
  • Vervolgens moet u de leidingen afdoppen
  • Leg de kraan een nachtje in de azijn
  • Spoel de kraan de volgende ochtend goed schoon
  • Monteer de kraan weer

Thermostaatkraan is echt kapot

Heeft u de bovenstaande stappen gevolgd en de kraan goed schoongemaakt en ontkalkt, maar werkt hij nog niet? Dat kan ook gebeuren. Een thermostaatkraan zal na verloop van tijd namelijk ook gewoon ‘op’ zijn. Wanneer de thermostaatkraan echt stuk is, kunt u een professionele loodgieter bellen die een nieuwe thermostaatkraan voor u monteert. Voor u het weet kunt u weer heerlijk douchen!

Heeft u nog vragen over het laten maken van uw thermostaatkraan? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Chris

Laat je bericht achter