• 1-800-123-789
  • info@webriti.com

Verschillende soorten bandzaagmachines: welke is geschikt voor uw klus?

Verschillende soorten bandzaagmachines: welke is geschikt voor uw klus?

Modellen bandzaagmachines

Bent u op zoek naar een bandzaagmachine omdat u thuis graag aan het klussen gaat? Of heeft u een bandzaagmachine nodig om te gebruiken binnen uw bedrijf? Wanneer u al een tijdje op zoek bent, weet u ongetwijfeld dat de keuze reuze is op het gebied van bandzaagmachines. Het uitzoeken van een geschikt model voor uw klus is wel ontzettend belangrijk. In dit blog vertellen we daarom meer over de verschillende modellen bandzaagmachines, en waarvoor ze gebruikt worden.

Bandzaagmachine of cirkelzaagmachine kopen?

bandzaagmachines

De bandzaagmachine en de cirkelzaagmachine worden vaak in een adem genoemd. Het zijn echter twee compleet verschillende apparaten. Vaak is een bandzaagmachine (ook wel een lintzaagmachine genoemd) een stuk veiliger, gebruiksvriendelijker en bovendien goedkoper dan een cirkelzaagmachine. De cirkelzaagmachine mag dan zelf weer wat goedkoper zijn dan de bandzaagmachine, maar de zaagbladen zijn een heel stuk duurder. Investeer daarom in een goede bandzaagmachine en per zaagsnede bent u een stuk goedkoper uit. Bovendien heeft de bandzaagmachine over het algemeen een grotere capaciteit.

Verschillende soorten bandzaagmachines

Bandzaagmachines komen in heel veel verschillende soorten en maten, en zijn breed inzetbaar in de metaalindustrie. Wij zetten enkele veelgebruikte soorten op een rij:

  • Handbediende of manuele bandzaagmachine: eenvoudige bandzaagmachines voor het sporadisch zagen van kleinere materialen
  • Gravitatie of auto-cut bandzaagmachine: eenvoudige zaagmachine voor het zagen van kleine materialen in kleine series
  • Halfautomatische bandzaagmachine: klemmen, zakken en omhooghalen
  •  van de zaagboog gebeurd met 1 druk op de knop
  • Volautomatische bandzaagmachine: geschikt voor middelgrote tot grote projecten, het materiaal wordt automatisch doorgevoerd zodat het op de geprogrammeerde lengte afgezaagd wordt

Welk model bandzaagmachine u ook nodig heeft, bestel het bij een specialist!

Heeft u er nog vragen over? Twijfel niet om even contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag verder.

Chris

Laat je bericht achter