• 1-800-123-789
  • info@webriti.com

rijschool Eindhoven

rijschool Eindhoven

5 tips voor het vinden van een goede rijschool

Rijschool die bij je past

Wil je beginnen met rijlessen? Dan is het belangrijk om een rijschool te vinden die bij je past. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan. In dit blog geven we daarom 5 handige, praktische tips voor het vinden van een goede rijschool.

1. Begin met een proefles

Het is ontzettend verstandig om eerst te beginnen met een proefles voordat je een keuze maakt. Je kunt bij verschillende rijscholen een proefles nemen. Zo ontdek je of het klikt met de rijinstructeur (je zult namelijk flink wat tijd samen doorbrengen), of de lesmethode bij jou past en of je je simpelweg prettig voelt in de auto. Ga in dit stadium zeker op je gevoel af.

2. Kijk naar het slagingspercentage

Belangrijk is natuurlijk dat je je rijbewijs zo snel mogelijk haalt. Kijk daarom ook naar het slagingspercentage van de rijschool. Het slagingspercentage geeft aan hoeveel procent van de mensen die lessen neemt bij de rijschool ook daadwerkelijk slaagt. Zo weet je of de rijschool zijn werk goed doet.

3. Kwaliteit boven kosten

Natuurlijk kun je naar de kosten kijken, maar kies zeker kwaliteit boven kosten. Je zult namelijk meer lessen nodig hebben wanneer de kwaliteit van een les niet goed is. Dan betaal je wellicht minder per les, maar omdat je er meer nodig hebt, ben je dan alsnog duurder uit.

4. Vraag na bij vrienden en familie

Je familie en vrienden hebben misschien wel ervaring met een rijschool. Wanneer zij les hebben gehad, hebben ze al flink wat tijd met een bepaalde rijinstructeur gespendeerd. Ze zijn in dat geval dan ook ervaringsdeskundigen. Vrienden en familie kennen je bovendien het beste, en weten of een rijschool goed bij jou past.

5. Denk zelf na

Denk zelf goed na en laat je niets wijs maken. Een rijschool die beweert dat je bij hun maar 25 lessen nodig hebt? Hier zit een addertje onder het gras. Je hebt gemiddeld namelijk ongeveer 45 lessen van een uur nodig om te slagen. Kies een eerlijke rijschool in Eindhoven, en ga zeker ook af op je gevoel.

Hoe heb jij uiteindelijk de keuze gemaakt voor de rijschool waar je les nam? Neem contact op en laat het ons weten.

Chris

Laat je bericht achter