• 1-800-123-789
  • info@webriti.com

waarop letten laadpaal kopen

waarop letten laadpaal kopen

Waarop letten bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto?

Zo kiest u een laadpaal voor thuis

Als u een elektrische auto bezit, hoeft u niet naar het tankstation om te tanken. U kunt uw auto namelijk gewoon thuis opladen. Super handig! Maar dan moet u natuurlijk wel een laadpaal thuis hebben. Wilt u een laadpaal (laten) installeren, dan heeft u de keuze uit veel verschillende modellen. In dit blog vertellen we meer over hoe u de juiste laadpaal voor uw elektrische auto kiest, en op welke zaken u moet letten.

Wallbox of laadpaal

U heeft ten eerste de keuze tussen een wallbox en een standaard laadpaal. Tussen deze twee modellen zit echter nauwelijks verschil. Ze verschillen enkel in de manier waarop ze geïnstalleerd worden. Een wallbox wordt aan de muur bevestigd. De laadpaal staat daarentegen los op een paal. Over het algemeen wordt er vaak gekozen voor een wallbox omdat hij minder opvalt, maar er zijn ook genoeg situaties waarin een laadpaal praktischer is. Zo kunt u met een laadpaal verder van huis opladen, bijvoorbeeld wanneer u geen oprit heeft.

1-fase of 3-faseaansluiting

Een tweede belangrijke factor waar u op moet letten, is of u een laadpaal (of wallbox) met 1-faseaansluiting of met 3-faseaansluiting koopt. Wanneer u een 1-faseaansluiting kiest, is de meterkast met één aansluiting van 230 volt op het elektriciteitsnet aangesloten. Bij een 3-faseaansluiting is het aangesloten met drie ‘fasedraden’ van 230 volt. Een 3-faseaansluiting kan uw elektrische auto dan ook sneller opladen. Of u kiest voor een 1-fase of 3-faseaansluiting, is afhankelijk van de meterkast. Naast de meterkast moet u ook controleren of uw auto geschikt is voor 3-faseladen. Sommige elektrische auto’s zijn dat wel (bijvoorbeeld Tesla’s), terwijl anderen niet opgeladen kunnen worden met een 3-faseaansluiting (bijvoorbeeld de Nissan Leaf).

Wanneer u ervoor kiest om een laadpaal te kopen bij een specialist, kunnen die u natuurlijk ook adviseren over de juiste laadpaal of wallbox voor uw situatie. Heeft u hulp nodig met het vinden van een expert bij u in de buurt? Vul dan het contactformulier in, wij helpen u graag verder.

Chris

Laat je bericht achter