• 1-800-123-789
  • info@webriti.com

De voordelen van natuursteen zoeten

Natuursteen zoeten schuren

De voordelen van natuursteen zoeten

Natuursteen beschermen via zoeten

Wanneer u een mooie natuursteen vloer heeft, wilt u daar natuurlijk zo lang mogelijk van kunnen genieten. Dit doet u onder andere door de vloer goed te onderhouden en schoon te houden. Maar het is ook belangrijk om hem te laten behandelen en beschermen. Dit kan bijvoorbeeld door het natuursteen te zoeten. In dit blog vertellen we meer over deze behandelingsmethode, en leest u ook de voordelen van natuursteen zoeten.

Wat is natuursteen zoeten?

Door een natuursteen vloer te zoeten, wordt gezorgd voor een mooi effen mat oppervlak. Hierbij zijn geen sporen van bewerking te zien. Het zoeten van een natuursteen vloer is de laatste fase van het schuurproces en gebeurt met een zeer fijne schuurschijf. De gradatie in glans is afhankelijk van de soort schuurschijf die gebruikt wordt. Een geringe glans wordt ‘licht gezoet’ genoemd, een matglans is ‘gezoet’ en een bijna hoogglans is ‘donker gezoet’. Omdat vuil zich nog wel kan hechten na het zoeten van natuursteen, wordt er aangeraden om de vloer ook te laten impregneren. Dit maakt het onderhouden van de natuursteen vloer veel makkelijker.

De voordelen van natuursteen zoeten

Waarom zou u er juist voor kiezen om natuursteen te zoeten, en niet op een andere manier te laten bewerken? Natuursteen wordt vooral gezoet in de volgende twee gevallen. De eerste belangrijke reden om een natuursteen vloer te laten zoeten, is omdat de vloer veel belopen wordt. Een polijstlaag slijt dan al snel van de vloer af, waardoor hij niet beschermd wordt. Het natuursteen zoeten is dan veel effectiever. Een andere reden om het natuursteen te laten zoeten en het niet te laten polijsten, is wanneer er slipgevaar is. Hierbij kunt u denken aan een natuursteen vloer in de badkamer. Een gepolijste vloer is veel gladder dan wanneer de vloer gezoet is.

Is u uw natuursteen vloer laten zoeten? Wat zijn uw ervaringen? Deel ze met ons via het contactformulier hier op de site.

Chris

Laat je bericht achter