• 1-800-123-789
  • info@webriti.com

Dit moet u doen wanneer er bij u ingebroken is

inbraakpreventie slotenmaker maatregelen

Dit moet u doen wanneer er bij u ingebroken is

Wat te doen bij inbraak?

In Nederland komt inbraak regelmatig voor. U kunt altijd de juiste voorzorgsmaatregelen nemen om de kans op inbraak zo veel mogelijk te verkleinen. Toch kan het voorkomen dat er bij u ingebroken wordt. Wat moet u dan doen? In dit blog geven we antwoord op die vraag, en vertellen we ook welke stappen u kunt nemen om inbraak te voorkomen.

De eerste stappen

Is er bij u ingebroken? Als u verwacht dat de dader of daders nog in de buurt zijn, moet u meteen 112 bellen. Zo niet, dan belt u de politie via 0900-8844 om aangifte te doen. Dan komt de politie bij u langs om de aangifte op te nemen. Er wordt meteen gekeken of er sporen achtergelaten zijn in uw woning. Daarom is het niet de bedoeling dat u eventuele schade opruimt voordat de politie langs geweest is. Is uw bankpas of telefoon gestolen? Het is belangrijk om dan de pas en de simkaart te laten blokkeren. Wanneer u aangifte doet wordt u ook slachtofferhulp aangeboden. Meer informatie hierover vindt u op de site van Slachtofferhulp Nederland.

Vervangen van de sloten

Een inbreker kan uw woning op verschillende manieren betreden. Een van de manieren is het openbreken van een slot. Hierbij wordt bijvoorbeeld de cilindertrek methode toegepast. Heeft een inbreker het slot van uw deur opengebroken? Bel dan een slotenmaker om het slot te vervangen. Kies voor sloten van goede kwaliteit. Die herkent u aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Op die manier is uw woning goed beveiligd.

Zo voorkomt u inbraak in de toekomst

Het is natuurlijk altijd in de eerste plaats de bedoeling dat inbraak voorkomen wordt. Gebruik hiervoor onze tips:

  • Laat oude sloten vervangen door een betrouwbare slotenmaker. Niet alleen op uw deuren, maar ook op ramen en schuifpuien.
  • Laat een lamp aan wanneer u ‘s avonds het huis verlaat. Zo lijkt het alsof er iemand thuis is, wat inbrekers afschrikt.
  • Zorg dat uw woning van de voorkant niet geblokkeerd wordt door bijvoorbeeld struiken, en dat het vanaf de straat goed zichtbaar is.
  • Verlicht de voorkant van uw woning, zodat inbrekers die een slot proberen open te breken direct te zien zijn.
  • Leg waardevolle spullen (laptop, tablet, etc.) uit het zicht.

Wat zijn uw tips voor het beveiligen van uw woning? Laat het ons weten via het contactformulier.

Chris

Laat je bericht achter