• 1-800-123-789
  • info@webriti.com

Zo moet u uw mozaïekvloer onderhouden

Zo moet u uw mozaïekvloer onderhouden

Onderhoud van een mozaïekvloer

Met een mozaïekvloer heeft u een echte unieke, stijlvolle vloer. Of hij nu binnen of buiten ligt, een mozaïekvloer is een eyecatcher op elke locatie. U wilt er dan ook zeker voor zorgen dat deze vloer er mooi uit blijft zien. Daarom is het belangrijk om het goed te onderhouden. In dit blog vertellen we meer over het onderhoud van uw mozaïekvloer, en welke producten u hier het beste voor kunt gebruiken.

Mozaïekvloer van glas

Net als bij iedere vloer, is het natuurlijk belangrijk dat u de mozaïekvloer gewoon schoon houdt. Over het algemeen kan dat gewoon op dezelfde manier als bij gewone tegels. Wanneer u mozaiektegels van glas heeft, kunt u hiervoor gebruik maken van normale schoonmaakmiddelen. Kies wel altijd een reinigingsmiddel met een minimale pH waarde van 7. Lagere pH waarden kunnen de voegen namelijk aantasten. Maak geen gebruik van een schurende spons of doek op het mozaïek. Dat zorgt er namelijk voor dat er krassen op de vloer komen. Wij adviseren om ook regelmatig te stofzuigen, om ervoor te zorgen dat zand en vuil niet over de vloer schuurt.

Mozaïekvloer van natuursteen

Is uw mozaïekvloer gemaakt van natuursteen? Dan gelden er wat andere regels. Het is namelijk belangrijk dat u op de vloer geen schoonmaakmiddelen gebruikt die zure of bijtende bestanddelen bevatten. Wij raden aan om een speciaal schoonmaakproduct te gebruiken voor natuursteen. Net als bij glas is het belangrijk om schurend materiaal te vermijden.

Vloer laten behandelen

We adviseren om uw mozaïekvloer te laten behandelen. U kunt het (laten) impregneren. Dan komt er een beschermlaag over de tegels. Die laag zorgt dat de vloer minder snel aangetast wordt, dat vocht en vuil niet binnen kan dringen en dat de vloer veel makkelijker schoon te maken is.

Heeft u nog een ‘gouden tip’ voor het schoonmaken van een (natuursteen) mozaïekvloer? Laat uw tip achter via het contactformulier hier op de site!

Chris

Laat je bericht achter