• 1-800-123-789
  • info@webriti.com

Alles wat u moet weten op het gebied van muziek voor uw bedrijf

Alles wat u moet weten op het gebied van muziek voor uw bedrijf

Muziek voor uw bedrijf

In uw winkel, horecagelegenheid of ander bedrijf wilt u natuurlijk zorgen voor de juiste sfeer. Dat doet u door een mooie inrichting, vriendelijk personeel, maar ook door de juiste muziek af te spelen. Maar hier gelden wel veel regels voor. U kunt namelijk niet zomaar een Spotify lijst aanzetten, want Spotify zakelijk is in Nederland (nog) niet beschikbaar. Hoe u toch die lekkere playlist af kunt spelen? Wij vertellen er meer over in dit blog.

Licentierechten

In openbare ruimtes is het niet toegestaan om zomaar alle muziek af te spelen. Dat komt omdat de mensen die de nummers gemaakt hebben gecompenseerd moeten worden. In Nederland gaat dat via Buma en Sena. Buma betaald componisten, tekstschrijvers en muziekuitgeverijen, terwijl Sena muzikanten en producenten vergoedt. Wanneer u geen licentie heeft (wat u via deze site kunt aanvragen), kunt u een boete krijgen voor het illegaal afspelen van muziek. U kunt de kosten voor Buma en Sena ontwijken door enkel rechtenvrije muziek af te spelen. Hierover betaalt u geen licentiekosten, maar de meeste muziek is niet rechtenvrij. Ook moet u erg goed opletten dat u niet per ongeluk een nummer afspeelt waar toch rechten op rusten. Er hoeft maar een nummer in de afspeellijst te staan, en u kunt een boete krijgen.

Muziekcomputer met de juiste software

Spotify is alleen geschikt voor particulier gebruik, en mag in Nederland dus niet in restaurants, winkels, kantoren, etc. gebruikt worden. Spotify zakelijk is wel in andere landen beschikbaar (zoals Scandinaviƫ en de Verenigde Staten), maar (nog) niet in Nederland. Daarom zult u voor andere software moeten kiezen. Wanneer u een speciale muziekcomputer aanschaft, is deze voorzien van de juiste software. Bovendien zijn er muziekcomputers met een Spotify import, waardoor u toch uw favoriete muziek kunt afspelen. Ook wanneer u ervoor kiest om rechtenvrije nummers af te spelen, is hier software voor beschikbaar op een muziekcomputer. Zo hoeft u niet te betalen voor Buma en Sena, en loopt u ook geen risico dat u toch per ongeluk een nummer met rechten afspeelt.

Voor meer tips over het afspelen van muziek in uw bedrijf, kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder.

Chris

Laat je bericht achter