• 1-800-123-789
  • info@webriti.com

3 tips voor de aankoop van vastgoed

3 tips voor de aankoop van vastgoed

Tips en tricks voor het kopen van vastgoed

Wanneer u aan de slag gaat met de aankoop van vastgoed, moet u zich daar vooraf flink in inlezen. Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden, zoals ‘standaard’ investeren, maar het is ook mogelijk om vastgoed te financieren met crowdfunding. In dit blog geven wij drie handige tips voor de aankoop van vastgoed.

1. Waarom investeren?

In eerste instantie is het altijd belangrijk om voor uzelf duidelijk te hebben waarom u precies wilt gaan investeren in vastgoed. Dat kan u helpen bij het maken van belangrijke beslissingen later. Gaat u puur voor investeren om winst te maken? Of wilt u uw geld beschermen tegen inflatie? Wellicht wilt u wel samen met een vriend of familielid (die u vertrouwt) investeren in een pand. Maak een lijstje met de redenen waarom u gaat investeren. Dit kan later helpen met het kiezen van een methode van beleggen.

2. Schakel een specialist in

Wanneer u vastgoed wilt kopen, raden wij altijd aan om de hulp van een specialist in te schakelen. Dat kan via verschillende kanalen. Zo kunt u bijvoorbeeld terecht bij de bank. Ook geven vastgoedbeleggers, -ontwikkelaars en makelaars elkaar vaak tips en kennen ze de markt als geen ander. Wanneer u voor een kleiner bedrag wilt beginnen met investeren, kunt u ook onderzoek doen naar investeren via crowdfunding. Dit kan al vanaf €500,-! Bedrijven in vastgoed via crowdfunding zetten project online, waarin u en andere particulieren en bedrijven kunnen investeren. Zo financiert u samen het project. De specialist van het crowdfunding bedrijf kan u alles tot in de puntjes uitleggen.

3. Hierop moet u letten bij de aankoop

Natuurlijk zijn er ook een aantal dingen waar u op moet letten bij de aankoop van vastgoed. De belangrijkste punten zetten we handig op een rij:

  • Natuurlijk begint het met de prijs van het vastgoed. Hier moet u goed op letten, want het is belangrijk om tegen een scherpe prijs in te kopen.
  • Of het pand makkelijk te verhuren is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de locatie, maar ook de staat van het pand. Moet u het bijvoorbeeld nog opknappen?
  • Heeft u al potentiële huurders? En heeft u al een idee hoe het huurcontract eruit komt te zien?
  • Wat is de reden dat de verkoper het pand verkocht? Dat kan inzicht geven in hoe het verhuur er voor u uit gaat zien.
  • Wanneer u kiest voor crowdfunding, worden veel van deze punten u uit handen genomen. Het voorwerk is dan al voor u gedaan.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Chris

Laat je bericht achter