• 1-800-123-789
  • info@webriti.com

Wat is de MVO Prestatieladder?

Wat is de MVO Prestatieladder?

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

De MVO Prestatieladder is een uniek managementsysteem voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Met een certificaat kan u als onderneming aantonen dat u aandacht besteedt aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Door middel van de MVO Ladder kunt u duurzame ontwikkeling concreet maken, en kunt u bovendien objectief aantonen dat u hiermee bezig bent. Wat de ladder precies inhoudt, en hoe u een certificering kunt behalen, leest u in dit blog.

Wat is de MVO Ladder?

De MVO Prestatieladder is een Managementsysteem en een certificatienorm die gebruikt wordt voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Met behulp van de MVO Ladder worden 31 MVO-thema’s met een managementsysteem, in samenspraak met stakeholders, continu ontwikkeld. Op die manier wordt het mogelijk om een balans te creëren tussen de drie P’s: People, Planet en Profit. De ladder is gebaseerd op internationaal geaccepteerde documenten zoals de ISO 26000, de ISO 9001:2015, AA 10000 en het Global Report Initiative. Sinds 2010 wordt de ladder in Nederland toegepast, en sinds 2015 wordt hij ook internationaal erkend.

De vijf niveaus

De MVO Prestatieladder bestaat uit vijf niveaus. Voor elk niveau kan uw bedrijf een certificaat behalen:

  1. Opstap niveau, voorbereiding op het doorlopen en een nulmeting is doorgevoerd (1 jaar geldig)
  2. Opstap niveau, het verbeteringsproces is gestart (1 jaar geldig)
  3. Algemeen niveau, voldoet aan de algemene haalbaarheid voor de bedrijfstak (3 jaar geldig)
  4. Specifiek niveau, ketenverantwoordelijkheid wordt uitgewerkt (3 jaar geldig)
  5. Specifiek niveau, BATNEEC-principe is uitgewerkt (3 jaar geldig)

Behaal een certificaat

Wilt u met uw bedrijf een certificaat behalen van de MVO Prestatieladder? Dan raden wij aan om de hulp van een specialist in te schakelen. Die kan de abstracte ladder concreet maken voor uw bedrijf, en u helpen met het opstellen van een plan. Neem gerust eens contact met ons op voor het vinden van een betrouwbare partner, en voor u het weet heeft uw bedrijf een certificaat van de MVO Ladder in handen!

Chris

Laat je bericht achter