• 1-800-123-789
  • info@webriti.com

3 tips om vlekken uit parket te verwijderen

3 tips om vlekken uit parket te verwijderen

Uw parketvloer weer als nieuw

Een mooie parketvloer is een prachtige toevoeging voor elk interieur. Door hem goed te onderhouden zorgt u ervoor dat hij er altijd als nieuw uitziet. Maar ook met goed onderhoud, kan het altijd voorkomen dat er een vlek op de parketvloer komt. Wat nu?! Wij schieten te hulp met 3 handige tips voor het verwijderen van vlekken uit uw parketvloer.

1. Zwarte vlekken of vegen

Een van de meest voorkomende vlekken op een parketvloer, zijn de zwarte vlekken of vegen die veroorzaakt worden door het rubber van schoenzolen. Gelukkig zijn deze vegen relatief makkelijk weer te verwijderen. Hiervoor gebruikt u een witte vlakgum. Het rubber kunt u eenvoudig, maar wel voorzichtig, van de vloer gummen. Hierbij kan het wel voorkomen dat de olie of hardwaslaag een beetje beschadigd raakt. Geen paniek, dit kunt u namelijk met onderhoudsolie bijwerken.

2. Vlekken door gemorst drinken

Vlekken die ontstaan door het morsen van drinken, of door andere vloeibare middelen zoals olijfolie, zijn wat lastiger te verwijderen. Hiervoor kunt u vloerenzeep gebruiken. Die wordt vaak al meegeleverd wanneer u een parketvloer koopt. Volg de aanwijzingen op de verpakking zorgvuldig, en zorg ervoor dat u altijd met de richting van de nerf mee boent. Gaat het om een zeer hardnekkige vlek? Dan kunt u in plaats van de vloerzeep intensiefreiniger gebruiken. Dit middel reinigt iets dieper, en is sterker. Is zelfs dit niet genoeg? Gebruik dan een schuurspons met de intensiefreiniger. Spoel de vloer na met schoon water, en maak hem meteen goed droog. Dat laatste is erg belangrijk, omdat de spons een schuurplek achterlaat waar water in kan trekken. Werk de vloer bij met onderhoudsolie of met de originele basisolie.

3. Het zware geschut inzetten

Heeft u de bovenstaande methodes toegepast, maar lukt het u maar niet om de vlek te verwijderen? Dan moet u het zware geschut inzetten: het is tijd om de vloer te schuren. Let goed op dat uw vloer niet geschaafd, verouderd of gelakt is. Dan kunt u de vloer namelijk niet schuren! Gebruik schuurpapier k120, en schuur de vlek altijd in de lengterichting van de plank of de nerf. Schuur tot u het blanke hout bereikt. Wanneer de vlek dan nog niet weg is, zit hij te diep om te verwijderen. Na het schuren moet u de vloer goed schoonmaken en hem bijwerken met onderhoudsolie of basisolie.

Lukt het niet om uw parketvloer zelf te reinigen? Schakel dan de hulp in van een specialist. Neem contact op voor meer informatie hierover.

Chris

Laat je bericht achter