• 1-800-123-789
  • info@webriti.com

4 handige tips voor het kopen van een nieuw bankstel

4 handige tips voor het kopen van een nieuw bankstel

Bank die bij u past

Bent u van plan om een nieuw bankstel te kopen? Wij weten maar al te goed dat het kopen van een nieuwe bank een flinke uitdaging kan zijn. Wilt u bijvoorbeeld een ‘gewone’ bank, of een hoekbank? Daarom willen we u een handje helpen, en u inspireren om een bankstel te vinden dat echt bij u past. Dat doen we aan de hand van deze vier handige tips voor het kopen van een nieuw bankstel.

Begin met meten

Voor u kunt beginnen met het bepalen wat voor soort bank u wilt hebben, is het belangrijk om eerst de ruimte die u heeft goed op te meten. Heeft u wel genoeg plek voor een grote hoekbank waar het hele gezin op past? Onze tip is om kranten neer te leggen op de ruimte die u heeft. Het visualiseren van de ruimte is op die manier namelijk een stuk makkelijker. Zorg er ook voor dat u genoeg ruimte overlaat voor het plaatsen van een salontafel(tje). U kunt ook kiezen voor een bank met een hocker die u kunt verplaatsen. Zo heeft u alle gemakken van een hoekbank, maar kunt u wat meer spelen met de ruimte.

Het materiaal van de bank

Vervolgens kiest u het materiaal van de bank. Over het algemeen wordt er gekozen tussen stof, leer, en kunstleer of lederlook. De meest belangrijke factor, naast uitstraling, voor het kiezen van het materiaal is uw gezinssamenstelling. Heeft u bijvoorbeeld kleine kinderen die nog wel eens wat willen knoeien? Dan raden we een stoffen bank af. Het is ook beter om te kiezen voor leer of lederlook wanneer u last heeft van allergieën. Het nadeel van leer is echter wel dat het in de zomer aan uw benen blijft plakken als het warm is, en dat het vaak wat prijziger is dan stof. Kortom, voor het kiezen van het materiaal moet u de voordelen en nadelen met elkaar afwegen, en bepalen wat het belangrijkste voor u is.

Een mooie kleur

Vervolgens komt, voor veel mensen, het moeilijkste gedeelte: het kiezen van een kleur. Kunt u geen kleur kiezen? Dan adviseren wij een neutrale tint. Die kunt u namelijk altijd nog combineren met gekleurde accessoires, en zo kunt u regelmatig afwisselen. Voorheen waren vooral zwarte en (donker)grijze banken erg populair, maar de laatste tijd zien we een opkomst van de natuurlijke bruintinten. Wilt u een trendy inrichting, dan raden we dus aan om voor bruin te kiezen.

Model van de bank

Tenslotte moet u nog rekening houden met het model van de bank. Zoals eerder genoemd raden wij altijd een stijlvolle hoekbank aan, al dan niet met een hocker die u kunt verplaatsen. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de manier waarop u wilt zitten op de bank. Koopt u hem echt om lekker te liggen en te relaxen? Dan is het het waard om een loungebank aan te schaffen. Deze kunt u ook gewoon krijgen in L-vorm, en zelfs in U-vorm als u een heel grote woonkamer heeft!

Hopelijk heeft u met onze tips genoeg kennis om een nieuwe bank te vinden. Wilt u meer tips en inspiratie over wonen? Neem dan regelmatig een kijkje op onze blog! Wij plaatsen vaak interessante artikelen over dit onderwerp.

Chris

Laat je bericht achter