• 1-800-123-789
  • info@webriti.com

Heeft de kleur van je auto invloed op de waarde?

Heeft de kleur van je auto invloed op de waarde?

Waarde gebaseerd op kleur

Denkt u erover om uw auto te verkopen? Heeft u bijvoorbeeld een mooier model voor ogen, komt er gezinsuitbreiding en zoekt u een auto waar de hele familie in past, of is uw auto total loss? Dan is het natuurlijk belangrijk om de waarde van de auto te (laten) bepalen. Er zijn echter flink wat factoren die bepalen voor hoeveel u een auto kunt verkopen. Kleur is zo’n factor. Maar hoe zit het eigenlijk met de invloed van een kleur op de waarde van de auto? En heeft het ook een invloed op de waardebepaling van een sloopauto? Wij vertellen er meer over.

Neutrale auto’s hebben de voorkeur

In Europa zijn auto’s met een neutrale kleur het meest gewild. Zowel nieuwe auto’s als tweedehands wagens in een neutrale kleur zijn erg populair. Hieronder vallen de metallic grijs, zilver, zwart en donkerblauwe auto’s. Overigens kiezen ook steeds meer mensen voor een witte auto. Het voordeel van een witte auto is dat hij beter gezien wordt, ook in het schemerlicht en bij slechte weersomstandigheden. In sommige landen is het zelfs zo dat de kleur van een auto invloed heeft op de verzekering, maar dat is in Nederland niet het geval.

Felle kleuren gebonden aan trends

Heeft u een auto in een felle kleur? Dan is de verkoop altijd iets lastiger. Kleuren zijn namelijk heel erg gebonden aan de laatste trends. Vooral wat grotere auto’s zijn lastiger om te verkopen. Die hebben meestal een zogenaamde wrap met een kleur. Carwrapping is het ‘omwikkelen’ van een auto, om hem een andere kleur of patroon te geven. Bij kleinere auto’s doet een kleurtje het overigens wel best goed.

De waarde van sloopauto’s

Heeft de kleur van de auto ook een effect op de waardebepaling van een sloopauto? Nee, hier zit geen verschil in. Bij het uiteenhalen van een sloopauto worden namelijk alleen de losse onderdelen hergebruikt. Het casco gaat in de shredder, en wordt vervolgens verkocht als oud ijzer. De bruikbaarheid van de onderdelen, en het gewicht van de auto zijn wel twee belangrijke onderdelen die meespelen.

Wilt u meer weten over auto’s en andere vormen van vervoer? Blijf onze blog in de gaten houden!

Chris

Laat je bericht achter