• 1-800-123-789
  • info@webriti.com

Zo kun je rioolproblemen voorkomen!

Zo kun je rioolproblemen voorkomen!

Voorkom een verstopping

Het is mij laatst ook een keer gebeurd: een verstopping. Ontzettend vervelend, en ik moest er een rioolservice voor inschakelen die het probleem op kon lossen. Toen werd het me wel duidelijk dat ik toch echt wat meer moeite moest doen om rioolproblemen te voorkomen. Ik had me al helemaal voorgesteld dat ik er flink wat (schoonmaak)middeltjes voor moest gaan kopen. Maar dat viel eigenlijk heel erg mee. Dit kun je namelijk doen om rioolproblemen te voorkomen (en geld te besparen omdat je geen specialist in hoeft te schakelen)

Wat mag er niet door de gootsteen?

Er zijn een aantal dingen die door veel mensen nog altijd door de gootsteen gespoeld worden. Ofwel omdat ze niet weten dat het niet mag, of doordat het nu eenmaal gemakkelijker is om het in de gootsteen te gooien. Het grootste voorbeeld hiervan zijn de vetresten uit de pan na het eten. Ik was er zelf ook schuldig aan. Het is ontzettend makkelijk om na het koken de pan even snel uit te spoelen. In plaats daarvan doe ik de pan nu eerst uit met keukenrol, en gooi ik het daarna meteen in de prullenbak.

Let op wat je door de wc spoelt

Ook wordt er nog veel door het toilet gespoeld wat eigenlijk niet mag. Papieren luiers, maandverband en tampons moeten in een prullenbakje gegooid worden, maar ook tissues en keukenpapier mogen niet zomaar doorgespoeld worden. Ook kattenbakvulling is heel slecht voor de leidingen. Spoel dit dus ook niet door.

Houd je gootsteen schoon

Ten slotte is het belangrijk om je gootsteen goed schoon te houden. Zo spoelde ik altijd mijn vaat even af voor ik aan de ‘echte’ afwas begon. Vanaf nu veeg ik er altijd even eerst met een keukenrol overheen om te voorkomen dat grotere voedselresten in de gootsteen terecht komen. Etensresten die toch in de de gootsteen terecht zijn gekomen, ruim ik nu altijd meteen op.

Toch last van rioolproblemen?

Rioolproblemen kun je nooit helemaal voorkomen, maar met mijn tips is de kans op problemen in ieder geval een heel stuk kleiner! Heb je dan toch last van rioolproblemen? Gebruik een ontstopper om het sifon schoon te maken. Grote kans dat het probleem al verholpen is. Ik raad het sterk af om ontstoppingsmiddelen te gebruiken, aangezien die ook schade aanrichten. Het is nog meer aan te raden om een specialist in te schakelen.

Chris

Laat je bericht achter