• 1-800-123-789
  • info@webriti.com

Waarom zijn zoutlampen zo populair?

Waarom zijn zoutlampen zo populair?

De voordelen van een zoutlamp

U heeft vast wel ooit een zoutsteenlamp gezien. Veel mensen hebben er een in huis en ook in yoga studio’s en wellness centra zijn ze niet meer weg te denken. Maar wat is een zoutlamp nou precies? En wat zijn de voordelen ervan? Artikelblogger zocht het voor u uit. En wilt u zelf een zoutlamp kopen? Zoek dan eens via internet naar een betrouwbare webwinkel.

Wat is een zoutlamp?

Laten we beginnen met de vraag: wat is een zoutlamp? Een zoutlamp is een grote brok zout uit het Pakistaanse gedeelte van het Himalayagebergte. Het zout is roze van kleur met in het midden van de brok een gat waar een lamp in is gemaakt. Wanneer deze lamp aanstaat dan schijnt de zoutlamp een prachtige roze gloed door de ruimte. Een mooie blikvanger voor in uw interieur dus, maar er schijnen ook gezondheidsvoordelen te zitten aan de aanschaf van een zoutlamp.

Positieve effecten van een zoutlamp

Er worden een heleboel positieve effecten toegeschreven aan zoutlampen. Er is wetenschappelijk bewezen dat zout de lucht in een ruimte zuivert. De zoutlamp zuigt namelijk het vocht op uit de lucht waardoor stof en bacteriën worden opgevangen. Er wordt gezegd dat zoutlampen nog meer eigenschappen bevatten. Wij zetten er een aantal voor u op een rij:

  • Wanneer de lamp aanstaat geeft deze negatieve ionen af die een positieve invloed hebben op de kwaliteit van de lucht
  • Het is goed voor de nachtrust vanwege de kalmerende energie
  • Vanwege het natuurlijke licht van de lamp zou het zelfs een winterdepressie kunnen verminderen

Of deze beweringen allemaal juist zijn? Dat hangt af van of u er in gelooft. Er is in ieder geval nog niet voor iedere uitspraak hard bewijs voor gevonden om deze te kunnen ondersteunen. Wat we wél zeker weten is dat deze lamp een prachtige eyecatcher is in uw interieur!

Chris

Laat je bericht achter