Geef een twist aan uw woning met mozaïek wandbekleding

Geef een twist aan uw woning met mozaïek wandbekleding

Mozaïek wandbekleding, een waar kunstwerk

Denkt u aan mozaïek, dan denkt u waarschijnlijk in eerste instantie aan kunst. Er zijn genoeg voorbeelden te noemen van prachtige wanden en vloeren van mozaïek tegels, of hele kunstwerken die met de tegeltjes gemaakt zijn. Wat dacht u bijvoorbeeld van Park Güell
in Barcelona, met de prachtige kunstwerken van Antoni Gaudí. Deze unieke, kunstzinnige sfeer kunt u ook in uw woning toepassen met wandbekleding van mozaïek. Een specialist op het gebied van vloeren en wandbekleding kan u hier ongetwijfeld mee helpen. Wij vertellen u alvast graag wat meer in dit blog.

Mozaïek wandbekleding van verschillende materialen

Het gebruik van mozaïek als wandbekleding wordt al eeuwen gedaan. De eerste wanden waren gemaakt van klei en dateren van 3000 v.Chr. De Grieken waren de eersten die mozaïek in verschillende kleuren gebruikten om wanden en muren mee te versieren. Tegenwoordig zijn de meest gebruikte materialen voor mozaïek glas en keramiek, maar ook natuursteen en hout is erg in opkomst. We zien steeds vaker dat de mozaïektegel toegepast wordt in woningen als stijlvol accent met een luxe uitstraling.

Voordelen van mozaïek

De stijlvolle uitstraling is niet de enige reden waarom steeds meer mensen kiezen voor een mooie wandbekleding van mozaïek. De tegels hebben meerdere voordelen, zoals:

  • Mozaïek wandbekleding komt in de vorm van flexibele matjes. Hierdoor zijn ze uiterst geschikt om tegen ronde wanden te plaatsen.
  • Mozaïektegels zijn erg gemakkelijk te onderhouden.
  • Het is gemakkelijk te combineren met keramische tegels.
  • Mozaïek is duurzaam en kan jarenlang mee.
  • De mogelijkheden zijn eindeloos. U kunt kiezen uit ontzettend veel kleuren, patronen en materialen. Daardoor is een mozaïek wandbekleding altijd uniek.

De mozaïektegels onderhouden

Het onderhouden van een mozaïek wand is zeer eenvoudig, als u ervoor zorgt dat het met de juiste lijm en het goede voegmiddel gelegd is. Wij raden u dan ook aan om de mozaïek wandbekleding door een specialist aan te laten brengen. Vooral wanneer u de tegels gebruikt in een vochtige ruimte, zoals een badkamer. Dan adviseren wij u ook om de tegel te laten impregneren. Dat maakt de voeg water- en vuilafstotend en voorkomt u de vorming van schimmel. Maak de mozaïek wand altijd schoon met een mild reinigingsmiddel zodat de tegel lang mooi blijft.

Ga langs bij een specialist

Kortom, bent u op zoek naar een stijlvol accent voor uw woning, dan kiest u voor mozaïek wandbekleding. Schakel de hulp in van een specialist om u hiermee te assisteren. Wij wensen u veel succes met de zoektocht naar mooie wandbekleding met mozaïek!

Linda

Laat je bericht achter