• 1-800-123-789
  • info@webriti.com

Toe aan een schoon zwembad? Schakel de specialist in

Toe aan een schoon zwembad? Schakel de specialist in

Laat uw vieze zwembad weer zomerklaar maken

Bent u de trotse eigenaar van een zwembad in uw huis of tuin? Of bent u de beheerder van een openbaar zwembad? Dan is het belangrijk om te realiseren dat de temperaturen weer op gaan lopen en dat u weer gebruik kunt gaan maken van het zwembad. Het moet alleen wel een schoon zwembad zijn. U wilt namelijk niet dat u of uw gasten ziek worden van een vervuild zwembad. Lees in dit blog hoe u het beste een zwembadreiniging kunt laten uitvoeren.

Het weer heeft invloed op de kwaliteit van het zwembad

In Nederland is het weer vaak wisselvallig. De ene dag kan het heel warm zijn met hoge temperaturen, waar het de andere dag winderig en koud is. Deze wisselende weersinvloeden kunnen zorgen voor een aantasting van uw zwembad. Denk bijvoorbeeld aan zware windstoten die zand of ander vuil met zich mee kunnen brengen. Of dat er tijdens de herfstperiode veel bladeren en insecten in uw zwembaden terecht komen. Daarbij kan de winterperiode ook zorgen voor bevriezing van het regenwater, wat voor uitzetting hiervan zorgt. Al deze factoren beïnvloeden de kwaliteit van uw zwembad.

Ontdek wat een schoonmaak doet

Uw zwembad zal enorm opknappen bij behandeling van de oppervlakte hiervan. De vieze en aangetaste tegels zullen grondig onder handen genomen worden en tevens worden schoongemaakt. Hierbij worden doorgaans schoonmaakmiddelen en apparatuur als hogedrukreinigers gebruikt. Dit maakt het makkelijker om al het aanwezige vuil te verwijderen. Het resultaat hiervan is dat u en uw gasten met een gerust hart weer kunnen genieten van het zwembad. Plus: het zwembad ziet er uiteraard meteen een stuk aantrekkelijker uit.

Milieuvriendelijkheid is belangrijk

Niet alle schoonmaakmiddelen zijn even goed voor het milieu. En soms kunnen ze eventueel zelfs op de lange duur uw zwembad aantasten. Zorg er daarom voor dat u kiest voor een specialist die werkt met schoonmaakmiddelen die zo min mogelijk belasting hebben op het milieu. De meeste specialisten zullen hier al gebruik van maken, maar een extra keer navragen of dit gebeurt kan nooit kwaad.

Let op de veiligheid

Hecht ook veel waarde aan de veiligheid van uw zwembad tijdens het schoonmaakproces. Ga daarom in zee met een partij die werkt volgens de geldende veiligheidsnormen omtrent de schoonmaak van een zwembad en tevens let op gevaarlijke factoren als losliggende of uitstekende tegels.

Geniet van een schoon zwembad in de zomer

Wilt u voor de komende zomerperiode uw zwembad professioneel schoon laten maken? Kies dan voor een specialist op dit gebied bij u in de buurt. Vraag ook om eventueel advies aan hen, zodat u weet waar u aan toe bent. Wij wensen u alvast veel plezier met uw schoongemaakte zwembad voor deze zomer.

Chris