• 1-800-123-789
  • info@webriti.com

Wat te doen met een inboedel na een woningontruiming?

Wat te doen met een inboedel na een woningontruiming?

Dit zijn de nieuwste ontwikkelingen

Bij een woningontruiming wordt nog wel eens een complete inboedel aan de straat gezet. Wanneer een huurder de huur al maanden niet meer heeft betaald bijvoorbeeld. Het afvoeren en opslaan van deze inboedels kosten gemeenten enorm veel geld. Maar dat gaat veranderen. De kosten die een gemeente hiervoor moet maken worden, in elk geval al in Tilburg, vanaf 1 december 2018 verhaald op de verhuurder. Deze aanpak moet ervoor zorgen dat de verhuurder al eerder stappen zet om de inboedel te laten afvoeren of op te slaan. Maar hoe moet dat dan? Helpt het een bedrijf in woningontruiming in te schakelen?

Zo verlopen woningontruimingen straks in Tilburg

Zoals gezegd wijzigt de gemeente Tilburg hun beleid qua inboedels verwerken per 1 december 2018. De reden hiervoor leggen we graag wat gedetailleerder uit. Per jaar vinden er zo’n 110 woningontruimingen in Tilburg plaats. Het afvoeren, opslaan en verwerken van de inboedels die bij deze woningontruimingen horen, kost deze gemeente per jaar een kleine € 120.000,-. Dat is dus al snel zo’n € 1000,- per ontruiming. En dat terwijl de gemeente absoluut niet de verantwoordelijke is voor deze ontruimingen en achtergelaten inboedels! Om die reden hebben ze besloten de verantwoordelijkheid bij de verhuurders van de woningen en appartementen te leggen. Maar hoe moeten zij dit dan oplossen?

Schakel een bedrijf in woningontruiming in

Inboedels mogen dus niet zomaar aan de straat geplaatst worden. Maar als een huurder zijn of haar appartement of woning uitgezet wordt, omdat hij of zij de huur niet meer kan betalen, is de kans klein dat de inboedel direct meegenomen kan worden. Geen geld voor huur, betekent vaak ook geen geld voor een verhuisbedrijf. Voor verhuurders is er gelukkig een snelle, nette en vakkundige oplossing. Zij kunnen een bedrijf in woningontruiming inschakelen. Deze specialisten in het ontruimen van woningen en verhuizen van inboedels zijn in zeer korte termijn in te schakelen. Zij halen de woning niet alleen leeg, maken deze niet alleen bezemschoon en brengen deze niet alleen in originele staat terug, maar verhuizen, verwerken of verkopen de inboedel ook nog graag!

Laat de inboedel direct ophalen door een woningontruimer

Bent u in een situatie terecht gekomen dat u zo snel mogelijk van een inboedel af geholpen wilt worden? Zet deze dan niet aan de straat, maar schakel een bedrijf in woningontruiming in. Zij halen de inboedel snel op, kunnen deze netjes laten opslaan of verhuizen deze naar een nieuw adres. Succes met de woningontruiming!

Chris